A „számháború” győztesei

A „számháború” győztesei Cseperedő

Javában zajlanak a tantárgyversenyek. A napokban hozták nyilvánosságra a magyar gimnáziumi és középiskolai diákok számára szervezett matematikaverseny és a 9–12. osztályosok Bolyai Matematika Csapatversenyének eredményeit.

Több száz diák vett részt az Erdélyi Magyar Matematikaverseny (EMMV) megyei szakaszán. Az országos megmérettetésre a legjobban teljesítő diákok jutottak tovább.

Az 5. osztályosoknál az első helyen Balázs Marcell (Váradi József Általános Iskola, Sepsiszentgyörgy) végzett, második Andók Dezső Dávid (Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy) és harmadik Bán Krisztián (Petőfi Sándor Ált. Isk., Kézdivásárhely) lett. A hatodikosoknál a mikós Ráduly Roland Márk és Pap Csenge Dorottya, valamint Kanabé Áron (Apor István Ált. Isk., Kézdszentlélek), a hetedikesek csoportjában Fülöp Véda (Kőrösi Csoma Sándor Líceum, Kovászna), Bereczki Balázs és Pildner Ádám a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen-líceum diákjai teljesítettek a legjobban. A végzős gimnazistáknál Miklós Janka (Székely Mikó-iskola) és Orbán Pál (Nagy Mózes Elméleti Líceum, Kézdivásárhely) végeztek az első helyen, majd Tamás Péter (Mikó-iskola) és Márkó Barbara (Gaál Mózes Ált. Isk., Barót) következik a rangsorban. A 9. osztályosoknál Bereczki Anna (Mikó-iskola), Dobra László Edgár (Nagy Mózes-líceum) és Orbán Klára (Mikó-iskola) vezetik a sort, míg a tízedikeseknél három mikós diák: Demeter Gergő, Kovács Álmos és Parajdi Tarján teljesített a legjobban. A tizenegyedikeseknél Laczkó Csongor Loránd (Mikó-iskola), Vitályos Norbert (Nagy Mózes-líceum), és Simó-Nagy Ábel (Mikes Kelemen-líceum), a tizenkettedikeseknél Roth Apor, Miklós Csenge és Kiss Andrea Tímea mikós tanulók érték el a legjobb eredményeket. Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak: Bende Izabellának, Dáni Zsuzsannának, Deák Évának, Gáspár Mária Magdolnának, Gödri Judith-nak, Istók Évának, Kisgyörgy Alpárnak, Mátis Irénnek, Máthé Attilának, Mester Gizellának, Oláh-Ilkei Árpádnak, Simon Zsuzsannának, Ugron Szabolcsnak és Zajzon Csabának!

A 9–12. osztályosok Bolyai Matematika Csapatversenyét idén hat körzetben szervezték meg. Az erdélyieket a magyarországi Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyék versenyzőivel együtt a Hunnia–dél körzetbe sorolták. A középiskolások csapatversenyén minden évfolyamról az első hat helyezettet díjazták, a legjobbak továbbjutottak a budapesti döntőbe.

Háromszékről egy csapat került be a legjobb hat közé. A Székely Mikó Kollégium Miklós Csenge, Csutak Dávid, Roth Apor és Tök Dietrich Norbert végzős középiskolások alkotta, Nem mondom meg nevet viselő csapata a harmadik helyen végzett.

A csapatversenyen 13 feleletválasztós és 1 írásbeli kidolgozást igénylő feladatot kell megoldani a diákoknak. A verseny célja segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat, átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett összemérhessék tudásukat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.