Hirdetés
Hirdetés

Rest Jankó visszatér

Rest Jankó visszatér Cseperedő

A megyeszékhelyi Cimborák Bábszínház A rest legényről című magyar népmese alapján készült bábjátékának felújított változatát január 26-án, vasárnap 18 órakor mutatja be a bábszínház stúdiótermében.

A 2016 júniusában bemutatott előadást – bár már 62 alkalommal játszották – a Cimborák Bábszínház stúdiótermének felfüggesztett állapota miatt a sepsiszentgyörgyi közönségnek viszonylag kevésszer láthatta, mondta el Péter Orsolya művészeti vezető. Közel 6600 nézőhöz jutott el Rest Jankó története, számos településen láthatták a megyében, szórványtelepüléseken, a kolozsvári és a nagyváradi bábos fesztiválokon, valamint Debrecenben és Felvidéken turné keretében. Az előadás 2017 októberében került le a bábszínház műsoráról, közvetlenül miután elnyerte a nagyváradi Fux Fesztivál látványdíját.

Hirdetés
Hirdetés

Az előadás az asztali bábjátszás és az árnyjáték technikáját ötvözi, a sajátos képi világot Simó Enikő képzőművész tervezte, a hangulatok megteremtésében nagy szerepet játszik a Román Hunor által szerzett népies zene.

A felújított előadást a 3 év fölötti nézőinknek ajánlják az alkotók. Helyet foglalni az eseményre a 0755.335.400-as telefonszámon lehet, Csüdöm Eszternél. Jegyek válthatók a helyszínen, az előadás előtt egy fél órával.

Az előadást január 27–30. között, hétköznapokon 10 és 12 órától szervezett közönségnek játssza a társulat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük