Hirdetés
Hirdetés

Kalandozó múzeumpedagógia

Kalandozó múzeumpedagógia Cseperedő

Kalandozásra, egyéni játékra hívja a gyerekeket a Székely Nemzeti Múzeum. A hely- és múzeumtörténeti téma köré szervezett vetélkedő során különböző, az intézmény Facebook oldalán közölt feladatoknak kell utánajárjanak a benevezők. 

Hirdetés
Hirdetés

A Székely Nemzeti Múzeum munkatársai „kimozdulós”, kalandozásra ösztönző feladatokkal lepik meg a gyerekeket két héten át. A hétfőn indított verseny első feladványában azt kérték a versenyzőktől, hogy a Székely Nemzeti Múzeum kertjében keressék meg Kós Károly mellszobrát, melynek talapzatánál egy dobozban a híres építész egyik saját kezűleg írott versikéjét rejtették el. A gyerekek ezt kellett megtalálják, elolvassák, majd a szöveghez tartozó illusztrációhoz hasonlóan kellett lerajzolják a múzeum épületét. A kertben való barangolás közben a székely kapukat is szemügyre kellett venni.  A játékos kvízek segítségével a múzeumépítés történetéről, gyűjteményeiről tudhatnak meg többet, és a séták során összegyűjtött tudást is átismételhetik. A feladatokat kétnaponta közlik.

A cél az, hogy az online tanulás végeztével sétára késztessék a kisdiákokat, hogy felfedezzék maguknak a múzeum híres tervezője, Kós Károly által tervezett más sepsiszentgyörgyi épületeket is.

Az öt alkalmat felölelő játék kalandorai, akik bejárják a kijelölt helyszíneket és megfejtik az ezekhez kapcsolódó feladatokat, jutalomban részesülnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük