Hirdetés
Hirdetés

Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivált, ezúttal online térben november 21. és 28. között. A sepsiszentgyörgyi Tipe Tupa Egyesület által szervezett rendezvénysorozaton való részvétel regisztrációhoz kötött. A programpontok egy része ingyenes, azonban vannak olyan előadások, műhelymunkák, amelyekre jegyet kell váltani. 

Hirdetés
Hirdetés

A fesztivál idén A népmesék szerepe az oktatásban témát járja körül. A virtuális térben újra találkozhatunk olyan ismert és szeretett mesepedagógusokkal, mesemondókkal, mint Kádár Annamária, Zalka Csenge Virág, Bajzáth Mária és Szabó Enikő, hogy csak néhányat említsünk. 

Idén sem maradnak el a különböző workshopok, alkotó-fejlesztő meseterápiás műhelyek, de a közösségi mesemondás, a Meseláng és könyvbemutató is szerepel a rendezvény programjában, melyet bővebben a mesefesztivál honlapján lehet tanulmányozni.

A Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál nagyszabású székelyföldi magyar rendezvénysorozatot az itt élő oktató-nevelő szakma, az értelmiségiek, a szülők és a vállalkozók igénye hívta életre 2016-ban. Úgy gondolták, időszerű, hogy Benedek Elek szülőföldjén rendezzék meg e fesztivált, mely méltó folytatója kíván lenni Elek apó munkásságának a mesék népszerűsítésében, mi több, a mesék bölcsességének átadásában. Az élőszavas mesélés, az anyanyelvi kultúra ápolása és népszerűsítése, más kultúrák megismerése, az olvasóvá nevelés, a közösségépítés a fő céljai közé tartozik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük