Felhívás!

Itthon és otthon

A csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár internetes kreativitási és műveltségi vetélkedőt hirdetett háromszéki 5–8. osztályos diákoknak Itthon és otthon címmel. A diákok a napokban kapják meg az első feladatokat.

Hatvanan jelentkeztek a megye minden térségéből, Sepsiszékről, Felsőháromszékről és Erdővidékről, túlnyomó részt községi iskolákból neveztek be gimnazisták a vetélkedőre.

A szervezők szerint a verseny témaköre a címében jelzett fogalmak köré épül, a szülő-, illetve lakóhely, valamint a rövidebb-hosszabb külföldi tartózkodás összehasonlítására és értelmezésére, kapcsolva ehhez a világjárvány kényszerű megtapasztalásának személyes élményét is.

A résztvevők saját írások elkészítésével és szövegértelmezéssel is találkozhatnak majd a megoldandó feladatok során. A résztvevők e-mailen kapják meg a feladatokat, a vakáció ideje alatt is.

A dobogósok könyvjutalomban részesülnek, a legjobb írásokból kiadvány készül. Az első 15 helyezett diák részt vehet a két intézmény által májusra tervezett, a járványügyi állapot függvényében személyes részvételű vagy virtuális műhelytalálkozókon, ahol meghívottak társaságában élményszerű kulturális tapasztalatokkal gazdagodhatnak.

***

Rajpályázat elemistáknak

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum rajzversenyt hirdet elemi osztályos diákok számára Kedvenc állatom legviccesebb napja címmel. A szervezők szabadon választható technikával készült, színes alkotásokat várnak A3 vagy A4-es méretben. Az alkotás hátoldalán fel kell tüntetni a diák nevét, életkorát, iskoláját, a felkészítő tanár/szülő nevét és elérhetőségét. A negyedik osztály kiemelt diákjai rajz képességvizsga nélkül is felvételt nyernek a Plugor Sándor Művészeti Líceum ötödik rajzosztályába. A pályamunkákat az iskola titkárságára (postacím: Sepsiszentgyörgy-52008,  Kossuth Lajos utca 15. szám) kell eljuttatni április 23-ig. Érdeklődni a 0267-312997-es telefonszámon lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.