Felhívás!

Iskola másként hét Szentkatolnán

Iskola másként hét Szentkatolnán Cseperedő

A Szentkatolna községhez tartozó iskolák diákjai és tanárai május 7–11. között „jártak másként” iskolába. A benyújtott ajánlatok alapján összeállított rendhagyó órarend számos lehetőséget kínált arra, hogy mindenki jól érezze magát.

A Legendák nyomában című projekt részeként a martonfalvi iskola diákjai meglátogatták a legendákból hallott helyeket, mint az Óriáspince-tető és a Rétyi Nyír. Sepsikőröspatakon a Diakónia Írisz táborában kipróbálták a nemezelés ősi mesterséget. A vöröskereszt közreműködésével a Colgate–Palmolive program higiéniával kapcsolatos tudnivalóit ismerhették meg a 6 és 10 év közötti diákok.

A Bálint Gábor Általános Iskola 6. és 7. osztályos tanulóinak egy csoportja kisebb tanulmányi kiránduláson vett részt, mely során a tanulók megismerhették a Büdös-hegyen az utóvulkáni működés jelenségeit, megkóstolták az Apor-lányok feredőjénél felszínre törő ásványvizet, és megtapasztalhatták a Büdösbarlangban való rövidebb tartózkodás emberi szervezetre gyakorolt hatását is. 16 tanuló felkereste a kézdivásárhelyi Református temetőben végső nyughelyre helyezett Bálint Gábor – az iskola névadója – sírhelyét.

A pénteki program kiemelkedő eseménye a Szentkatolnai Bálint Gábor Emlékverseny volt, melyet szeretnénk hagyománnyá tenni. Május 9-én sportversenyeket szerveztünk: foci, kosárlabda és atlétika. A nap fénypontja a gasztronómiai vetélkedő volt, melybe bekapcsolódtak a martonfalvi általános iskola felső tagozatos diákjai is. A csapatversenyek és egyéni vetélkedők kiértékelése után a bográcsos gulyások díjazása következett, melyet együtt fogyasztottak el a résztvevők.

Május 10-én a diákok és tanárok biciklivel járták be a község falvait.  Egy-egy tanuló ismertette a falvak látványosságait. A martonfalvi általános iskolában zsíros kenyér és meleg tea várta a túrázókat, majd a hatolykai fürdőt és a tekepályát látogattuk meg, az utóbbit a diákok ki is próbálhatták.

Pusztai Emese

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.