Felhívás!

Iskola, kicsit másként

Iskola, kicsit másként Cseperedő

A Nicolae Colan Általános Iskola pedagógusai április 15-19-e között szervezték meg az Iskola Másként hét tevékenységeit. A gazdag kínálatból, amely szülők, diákok és tanárok részéről egyaránt beérkezett, mindenki találhatott kedvére valót. Többek között kirándulások, múzeumlátogatások, mozizás, könyvesbolttal való ismerkedés, líceumokba való betekintés szerepelt terítéken.

Osztályfőnökök betanító tanárokkal együttműködve igyekeztek felkelteni a diákok figyelmét és érdeklődését a különböző tevékenységekkel: a Waldorf-tagozaton lévő gimnáziumi osztályaink városismereti versennyel kezdték a hetet – ennek során különböző rejtvényeket, feladványokat kellett megoldaniuk csapatokban, hogy egy-egy helyszínről minél több információt szerezhessenek, bizonyítékul pedig szelfizniük kellett az így „megtalált” szoborral.

A VI. C és VIII. B osztályok közös sugásfürdői kiruccanás keretében ismerkedtek a golfozás rejtelmeivel és a fittnesz-terem nyújtotta kikapcsolódási lehetőségekkel.

A sport-nap keretében a rossz idő ellenére is sor került a bicikli akadályversenyre, osztályok közötti focibajnokságra, kosarazásra, ping-pongozásra, a nap fénypontját pedig az OSK–közönségtalálkozó jelentette, amelynek során a diákok kérdésekkel bombázták a jelenlévő focistákat. Nemcsak a test megmozgatását tűztük ki célul, hanem a társasjátékokkal és logikai játékokkal a gondolkodást is fejlesztettük.

Mivel nagyhétre esett ez a „másként hét”, nem hagyhattuk figyelmen kívül a húsvéti előkészületeket sem: voltak, akik a Tanulók Házában írtak tojást, mások pedig természetes alapanyagok felhasználásával az osztálytermekben festették meg a locsolóváró tojásokat.

Mindent összevetve, élményekkel telített, tartalmas heten vagyunk túl azt követően, hogy április 11-én rendhagyó módon ünnepeltük a költészet napját is: a magyar tagozat gimnáziumi osztályai közös versmondáson vettek részt – József Attila Áldalak búval, vigalommal című versét szavaltuk el közösen az iskolaudvaron.

Szonda Kinga, magyartanár

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.