Felhívás!

Az óvónőkkel ismerkedtek

Az óvónőkkel ismerkedtek Cseperedő

A Pinocchio Napközi Otthon tevékenységébe nyertek betekintést azok, az ősszel kiscsoportot kezdő gyerekek és szüleik, nagyszüleik, akik részt vettek az április 24-én és 25-én szervezett nyílt napokon.

Több tucat gyerek és felnőtt volt kíváncsi a nyílt napok keretében 9-11 óra között szervezett tevékenységekre. A pedagógusok mindkét nap tematikus foglalkozásokkal várták a leendő kiscsoportosokat, szerdán,a mese napján történeteket olvastak fel, bábjátékokat mutattak be, csütörtökön a művészetek kerültek középpontba, kísérleteket végeztek, kézműveskedtek a gyerekek, megismerkedtek az óvőnőkkel. A szülők is betekintést nyertek az óvoda mindennapi tevékenységébe, bejárták az épületet, a csoporttermeket, elbeszélgettek a pedagógusokkal.

– Hitvallásunk az, hogy a gyermek egy csoda, ő a legfontosabb a nevelőmunkában, érte vagyunk és arra törekszünk, hogy számára legyen öröm az óvoda. Feladatunk elősegíteni az óvodáskorú gyermek testi, lelki és szellemi fejlődését, a gyermeki személyiség kibontakozását, figyelembe véve az egyéni sajátosságokat. Elvünk: minőségi nevelés biztonságos környezetben, a helyi hagyományok megőrzésével és más kultúrák tiszteletben tartásával – magyarázta Szilvási Melinda óvodavezető.

A Pinocchio Napközi Otthonba jelenleg 7 magyar és 6 román tannyelvű csoportba 309 gyerek jár. Ősztől a magyar tagozaton egy hagyományos és egy római katolikus , a román tagozaton két napközis kiscsoport indítását tervezik. A gyermekek gondozásával, oktatásával és nevelésével 22 képzett óvónő foglalkozik, munkájukat 9 dajka és 2 asszisztensnő segíti.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.