Felhívás!

Gyermekszínjátszók vetélkednek

Gyermekszínjátszók vetélkednek Cseperedő

Két megye diákszínjátszói mutatkoznak be a 13. Gyermekszínjátszók Országos Találkozóján, melynek a házigazdája a Váradi József Általános Iskola. A Szent György Napok kulturális hetén sorra kerülő vetélkedőn Hargita és Kovászna megyei diákszínjátszók vesznek részt, összesen 180 gyerek.

A Gyermekszínjátszók Országos Találkozója a vakáció idejére esik, ezért több olyan Maros, Brassó és Hargita megyei iskola is lemondta a részvételt, melyek a korábbi években minden alkalommal jelen voltak a rendezvényen.

– Szervezőként lesújtva éreztem magam, amikor több csoport is jelezte, hogy az időpont nem megfelelő számukra, ezért nem tudnak eljönni a rendezvényre. A szomszédos Hargita megyéből is csak a Csíkszentdomokos és a Kőrispatak lesz jelen. A visszalépések, lemondások miatt így a korábban megszokott 15-16 csoport helyett mindössze kilenc lép fel – mondta el Péter Kinga tanítónő, a találkozó megálmodója és lelkes szervezője.

Háromszéket a megyei szakasz díjazottai képviselik. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumból két csapat két előadással lép színpadra: a Minden egér szereti a sajtot mesejátékkal, és A széttáncolt cipellőkkel. A felsőrákosiak A pletykás asszonyokat adják elő, a csernátoni gyerekek Muharay Elemér: A nyúl, az oroszlán és a többiek mesejátékát mutatják be. A házigazda Váradi József Általános Iskola is két előadással lesz jelen: A varjúkirály ajándéka című mesejátékkal és a Fordított világgal. A gimnáziumi korosztályt a baróti Tanulók Házának csoportja képviseli, A Pál utcai fiúk feldolgozásával. A 13. Gyermekszínjátszók Országos Találkozója május 3-án, 9 órakor kezdődik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.