Környezettudatos óvodai nevelés

Környezettudatos óvodai nevelés Cseperedő

A Zöld óvoda és Zöld tallér címet nyerhetik el azok a Kovászna megyei óvodák, melyek részt vesznek a megyei tanfelügyelőség által kiírt pályázaton. Célja, hogy a környezetvédelem fontosságára fókuszálva, követendő jó példákat állítva irányt mutasson, és reflektorfénybe helyezzen olyan intézményeket, amelyek karakteres elemei az óvodai oktatásnak.

A Zöld Óvoda 2019 címre olyan tanintézmények pályázhatnak, amelyekben  „zöld” tevékenységek zajlanak, környezetbarát a csoportszobák berendezése, díszítésben természetes anyagokat használnak, környezetvédő, egészséges életmódot folytatnak, rendszeresek a kirándulások, erdei óvodába járnak, zöld jeles napokat szerveznek, korszerű tapasztalatszerzést elősegítő módszereket alkalmaznak.

A Zöld Tallér cím elnyerésének feltétele a csapatmunka. „A kisebb intézményekre, az 1-3 csoportos óvodákra gondolva hirdetjük meg a Zöld tallér pályázatot, amelynek célja, hogy minél több óvodás és pedagógus legyen a zöld mozgalom elkötelezettje”, olvasható a tanfelügyelőség felhívásában. Azok a kisebb óvodák pályázhatnak, akik a tanév során a mindennapi, illetve 1-2 rendkívüli tevékenységüket a tudatos környezeti nevelés szellemében szervezik. A pályázatok leadási határideje május 22. A díjátadó rendezvényre május 30-án kerül sor a kézdivásárhelyi Manócska Napközi otthonban. Bővebb információ a megyei tanfelügyelőség honlapján olvasható.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.