Felhívás!

Ismerjük meg szülővárosunkat!

Ismerjük meg szülővárosunkat! Cseperedő

A Pál Utcai Fiúk Egyesület és a Gödri Ferenc Általános Iskola 20. alkalommal szervezi meg a Barangoló városismereti vetélkedőt, melynek mottójául gróf Mikó Imre szavait választották: ,,…míg múltunkból semmi hatalom sem tudhat ki, s míg jelenünk a miénk: van jövőnk is.”

A benevező csapat legtöbb négy iskolásból és egy felnőttből kell álljon. Külön kérdéscsomag szól az elemistáknak, és külön a gimnazista és líceumos korosztálynak. A feladatok között szerepel egyebek mellett a Sissi királynéról elnevezett Erzsébet park alaprajzának elkészítése, a gépkocsik torlódásának megszüntetése céljával egyirányúvá tett utcanevek összegyűjtése, de Gödri Ferenc, városunk egykori polgármesterére vonatkozó kérdések is szerepelnek a feladatlapon, ahogyan az1848-49-es szabadságharccal kapcsolatos emlékhelyek megnevezése is.

A feladatokra a válaszokat a diákok kell leírják nagy odafigyeléssel, mert a helyesírási hibákat tartalmazó feleleteket nem értékelik! A zárt borítékba tett válaszokat május 20-ig kell leadni a Gödri Ferenc Általános Iskolában. Az értékelésre és eredményhirdetésre június 12-én, 15 órakor a Vártemplom új dísztermében kerül sor.

– A Barangoló városismereti vetélkedő 20. éve minden korosztályt megszólít. A verseny legfőbb célja iskoláskorban megismertetni a gyerekekkel szülővárosukat, kiegészíteni az eddigi ismereteket, hogy ezáltal észrevegyék a város rejtett értékeit is – mondta el Nemes Emil tanító, a vetélkedő ötletgazdája és lelkes szervezője.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.