Huszonöten a nemzetközi versenyen

Számos díjjal és dicsérettel tértek haza diákjaink a II. Országos Magyar Matematika Olimpiáról, melynek Szatmárnémeti volt a házigazdája. Huszonöten kaptak meghívást a nemzetközi vetélkedőre.

A megmérettetés 28 éves múltra tekint vissza, kezdetben Erdélyi Magyar Matematika Verseny néven szervezték meg csak középiskolások számára, 2013-tól a gimnazisták is bekapcsolódtak. Tavalytól Országos Magyar Matematika Olimpia névvel szervezik. A szatmárnémeti döntőn tizenhat megye diákjai vettek részt. Külön díjazta a legjobbakat a minisztérium, valamint a versenybizottság.

A háromszéki tanulók közül minisztériumi első díjban részesültek: Miklós Janka (7. o, a versenybizottság [továbbiakban vb] I. díjasa) és Miklós Csenge (11. o, vb., I. díj) második helyezést értek el: Tamás Péter (7. o, vb. I. díj) és Roth Apor (11. o, vb. II. díj) mindannyian a Székely Mikó Kollégium diákjai. Harmadik helyen végeztek: Ráduly Roland Márk (5. o, vb., II. díj), Kotró-Kosztándi Anna (10. o, vb., II. díj) mikós diákok, Orbán Pál (7. o, vb., II., díj) és Czira Borbála (11. o, vb., III. díj) a Nagy Mózes Elméleti Líceumból és Bereczki Z. Anna (8. o, vb., II. díj) a Mikes Kelemen Elméleti Líceumból. A versenybizottság harmadik helyezettje a kilencedik osztályos mikós diák, Kovács Álmos, és a kovásznai ötödikes Jánó Ákos. Mindketten minisztériumi dicséretesek is.

A dicséretben részesültek is meghívást kaptak a nemzetközi versenyre: Pap Csenge Dorottya( 5. o.), Bartos Kriszta(7. o), Vízi Attila (8. o), Demeter Gergő (9. o), Vitus Szabolcs (10. o), Csutak Dávid (11. o), Kiss Andrea Tímea (11. o) és Bodor Éva Andrea (12. o) a Mikóból, valamint Bereczki Balázs (6. o) és Simó-Nagy Ábel (10. o) a Mikesből, Boga Zsombor (10. o) és Szász Zsolt (11. o) a Baróti Szabó Dávid Líceumból, Tóth Zsófia (8. o) a Petőfi Sándor Általános Iskolából és Dimény Áron (12. o) a kézdivásárhelyi Református Kollégiumból. A líceumi diákok számára Marosvásárhelyen szervezik a nemzetközi szakaszt, az általános iskolásoknak pedig Lakiteleken, Magyarországon. A versenyek előtt a diákok felkészítő táborokban vesznek részt Szovátán.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.