Hitébresztgető

Hitébresztgető Cseperedő

„Evezz a mélyre, és vessétek ki a hálótokat a halfogásra” (Lk. 5.4) mottóval kezdeményeztek és valósítottak meg március 9-én nevelési projektet a Csipike Napközi Otthon óvodapedagógusai, a megyeszékhelyi óvodában. A projekt alapját Lukács evangéliumából a „Csodálatos halfogás” című bibliai történet képezte. A meghirdetett pályázatra hat óvodai csoport nevezett be öt Kovászna megyei óvodából.

A napot Dávid György, a Krisztus Király Plébánia lelkésze indította, elmélkedésével a résztvevő pedagógusokhoz szólt, majd a Szt. József Plébánia lelkésze, Kovács Károly közös imára és éneklésre hívta a gyermeke­ket és óvónőket egyaránt. A délelőtt folyamán a gyermekek örömmel, lelkesedéssel kapcsolódtak be az óvónők által szervezett csapatjátékokba: a Mókás halászat, a Hal-kirakós és a Halászós játék során a gyermekek megtapasztalhatták az együtt munkálkodás sikerét, az együtt játszás örömét, valamint azt az életérzést, hogy a játékban mindannyian egyformán győztesek lehetnek.

A közösen elfogyasztott ebéd után a gyermekek bemutathatták a bibliai történet alapján előkészített élményszerű dramatizálásaikat. A csapatok által bemutatott jelenetek hordozták a bibliai történet üzenetét: mindannyian meghívást kapunk arra, hogy emberhalászokká váljunk. A napot közös énekléssel és imával zártuk.

Köszönjük a sepsiszentgyörgyi Vadvirág Egyesület, a Krisztus Király Plébánia, a Szt. József Plébánia, a Bertis Kft., a Dimol Kft., Salamon Kft., Choko Pack Kft. támogatását, akik hozzájárultak a pályázat sikeres megvalósulásához.

Nagy Erzsébet,
óvodavezető Csipike Napköziotthon

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.