Felhívás!

A szabadságharc rajzokon

A szabadságharc rajzokon Cseperedő

Kétszázkilencvenegy alkotással neveztek be a háromszéki óvodások és általános iskolás diákok a Kovászna Megye Tanácsa és a Bod Péter Megyei Könyvtár által a Háromszék nem alkuszik rendezvénysorozat részeként meghirdetett rajzpályázatra.

Tamás Sándor megyei tanácselnök és Szonda Szabolcs könyvtárigazgató emlékeztettek, hogy 170 évvel ezelőtt, 1848. november 16-án hangzott el az emlékezetes mondat: Lészen ágyú! 170 éve kezdődött Székelyföld önvédelmi harca. A rajzpályázat e jubileumi esztendő programsorozatának részét képezi, célja az események történelmi-történeti vagy akár mai értelmezésben való megközelítése. A gyerekek a Háromszék nem alkuszik témához hozzárendelt fogalmakat – hűség, bátorság, kitartás és szülőföld – értelmezve hozták létre alkotásaikat. A Kolumbán Hanna, Vinczeffy Orsolya és Vetró Bodoni Barnabás alkotta zsűri által kiválasztott 170 rajz került kiállításra, a legjobb 18 alkotás készítője ajándékcsomagban részesült, és háromszéki honismereti jutalomkiránduláson vehet részt.

Az óvodásoknál I. helyezett Orbán Janka-Sára, II. Rácz Janka Réka, III. Dávid Dóra (mindannyian a Hófehérke Napközi Otthonból), dicséretben részesültek: Kocsis Maya, Tóth Tankó Jázmin, Kászoni Zsófia Boglárka (Benedek Elek N. O.).
Az elemi osztályosoknál I. díjas Krai Renátó Joel, II. Dezső István, II. Fodor Mátyás Adorján (mindannyian a Váradi József Ált. Iskolából.), dicséretben részesültek: Német Csanád (Mikes Kelemen Líceum), Szőcs Orsolya, Domokos Noémi (Váradi) és Nemes Ákos (Székely Mikó Kollégium).

Az 5-8. osztályosoknál első Hosszú Kriszta, II. Bajcsi Anna, III. György Erna (Nagy Mózes Elméleti Líceum), dicséretesek: Simon Mónika (Mikes) és Mátyás Kinga (Nagy Mózes Líceum). A kiállított rajzokat március 31-ig lehet megtekinteni a megyeszékhely főterén.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.