Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Huszadik népdalvetélkedő

Az Eufónia Kulturális Egyesület idén huszadik alkalommal szervezi meg a Tiszta Forrás Népdalvetélkedőt a 6-20 év közötti diákok, fiatalok számára. Jelentkezni október 17-ig lehet.

Hirdetés
Hirdetés

Az Eufónia Kulturális Egyesület által 2002-ben kezdeményezett és azóta évente megszervezett vetélkedő célja a székelyföldi népi énekes hagyományok megőrzése, ápolása, népszerűsítése és művelése, a tehetséges fiatalok felkarolása, pártolása, a fiatal korosztály ízlésének és identitástudatának fejlesztése. Sikertörténetről van szó, hiszen évről évre egyre több kis és nagy diák nevez be a dalos megmérettetésre, nem csak Háromszékről, hanem a környező megyék egyes településeiről is érkeztek népdallal feltarisznyált, népviseletbe öltözött fiatalok.

A megmérettetésre az előkészítő–2 osztályosok öt, a 3–5 osztályosok tíz, a 6–12 osztályosok és a fiatalok húsz olyan népdallal jelentkezhetnek, amelyet ezen a versenyen még nem énekeltek. Ezek közül egyet szabadon választva, egyet pedig a zsűri kérésére adnak elő.

A versenyzőket korcsoportok szerint szakmai zsűri értékeli. Jelentkezési űrlapot lehet igényelni a 0740.558.299-es telefonszámon, valamint a eufoniakulturalisegyesulet@gmail.com e-mail-címen.

A népdalvetélkedőre október 17-én 20 óráig lehet benevezni, a határidő utáni jelentkezéseket a szervezőknek nem áll módjukban elfogadni. A rangos rendezvénynek a Plugor Sándor Művészeti Líceum díszterme ad otthont október 24-én 9 órai kezdettel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük