Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Sporthét az óvodában

Sporthét az óvodában Cseperedő

A kézdivásárhelyi Csipkerózsika Napközi Otthon is csatlakozott az Európai Diákok Sportnapja nevet viselő kezdeményezéshez, ami az Európai Unió Be Active nevű projektjének részét képezi.

Hirdetés
Hirdetés

A Csipkerózsika Napközi Otthon harmadik alkalommal szervezte meg az immár sporthétté bővült eseményt, ezzel is népszerűsítve a testnevelést, a mozgást. Számos kutatás igazolja, hogy a rendszeres mozgás javítja a gyerekek egészségét, és segíti őket a jó tanulmányi eredmények elérésében. Az óvodai hangulatra is kedvező hatással vannak a vidám, társas befogadást segítő csapatjátékok. Az apróságok megtapasztalták a felszabadult, közös mozgás és játék élményét, a pedagógusok pedig bíznak abban, hogy az élménysport programokkal sikerül rávezetniük a kicsiket a rendszeres testmozgásra.

Az óvodások hétfőn a Sinkovits Stadionban szaladtak, kedden lelkesen zumbáztak Pap Ágnes oktatóval, szerdán kitörő örömmel vették birtokukba a sporteszközöket, és lelkesen vettek részt a különböző mozgásos versenyjátékokban. Csütörtökön a gyerekjógával ismerkedtek Dénes Boróka jóvoltából, de a ninjaedzést is kipróbálhatták Kis Ilkával. A sporthét záróakkordjaként a magyar népmese napját is megünnepelték népi gyermekjátékokkal, néptánccal és Bodó-Czerék Erika meseterapeutával. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük