Felhívás!

Huszadik évforduló

Huszadik évforduló Cseperedő

Idén 23 csapat nevezett be a Pál Utcai Fiúk Egyesület és a Gödri Ferenc Általános Iskola által 20. alkalommal meghirdetett Barangoló városismereti vetélkedőre, melynek jelmondatául gróf Mikó Imre szavait választották: „míg múltunkból semmi hatalom sem tudhat ki, s míg jelenünk a miénk: van jövőnk is.”

A Gödri Ferenc-, Váradi József- és Ady Endre Általános Iskolák, a Székely Mikó Kollégium és a Mikes Kelemen Líceum tanulói mellett uzoni diákok is bekapcsolódtak a versenybe. A négy diák és egy felnőtt alkotta csapat feladatai között szerepelt egyebek mellett a Sissi királynéról elnevezett Erzsébet park alaprajzának elkészítése, a gépkocsik torlódásának megszüntetése céljával egyirányúvá tett utcanevek összegyűjtése, de Gödri Ferenc, Szentgyörgy egykori polgármesterére vonatkozó kérdések is szerepelnek a feladatlapon, ahogyan az1848–49-es szabadságharccal kapcsolatos emlékhelyek megnevezése is.

Az értékelésre és eredményhirdetésre június 12-én 15 órakor, a Vártemplom új dísztermében kerül sor. – A Barangoló városismereti vetélkedő húsz éve minden korosztályt megszólít. A verseny legfőbb célja iskoláskorban megismertetni a gyerekekkel szülővárosukat, kiegészíteni az eddigi ismereteket, hogy ezáltal észrevegyék a város rejtett értékeit is – mondta el Nemes Emil tanító, a vetélkedő ötletgazdája és lelkes szervezője.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.