Hirdetés
Hirdetés

Földrajzból a legjobbak

Negyvenegy hetedik és nyolcadik osztályos diák vett részt a 27. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan Verseny megyei fordulóján, melyet február 16-án szerveztek meg a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban.

A Magyar Természettudományi Társulat által kiírt verseny erdélyi szervezője és lebonyolítója a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. A versenyzők az RMPSZ megbízott tételírói által összeállított központi feladatlapot oldották meg. Háromszéken 21 hetedikes és 20 nyolcadikos mérte össze tudását.

Hirdetés
Hirdetés

A végzős gimnazistáknál Demes Krisztián, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója teljesített a legjobban, második helyen végzett Szőcs Antal a bardoci Benkő József Általános Iskolából, harmadik Baló Bulcsú, a nagybaconi Konsza Samu-iskola diákja. Dicséretben részesültek: Bodor Botond (Székely Mikó Kollégium), Czine Kristóf (Mikes Kelemen Líceum) és Beke Anikó (Molnár Józsiás Általános Iskola, Kézdivásárhely). A hetedik osztályosoknál első díjazott a nagybaconi Pethő Alfonz, második helyezett Fábián Hunor Attila (Molnár Józsiás-iskola), harmadik Baló Ágnes (Nagybacon). Dicséretesek: Duka Máté (Mikó), Veres Zsombor (Nagybacon) és Fazakas Apor (Molnár Józsiás).

Az első és második helyezettek meghívást kaptak az országos döntőre, melyet március 23-án Kolozsváron, a Báthory István Elméleti Líceumban szerveznek meg. Az országos döntőn a legmagasabb pontszámot elért négy 7. évfolyamos és négy 8. évfolyamos tanuló jut tovább a május 10–12. között Egerben sorra kerülő Kárpát-medencei döntőbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük