Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Óriási csatára van kilátás

Óriási csatára van kilátás Sport

Ma 20 órától az FC Viitorult látja vendégül a Sepsi OSK a labdarúgó I. liga alapszakaszának utolsóelőtti, 25. fordulójában. Mindkét csapatnak fontos a három pont, így borítékolhatóan nagy küzdelem, változatos, háromesélyes összecsapás várható. A házigazda piros-fehérek számára csakis a győzelem elfogadható, megalkuvás nélküli játék, az eddiginél sokkal jobb helyzetkihasználás lehet a siker kulcsa.

– Két forduló van hátra az alapszakaszból, és két nagyon kemény ellenfél vár ránk, a Viitorul és a címvédő Kolozsvár. Most az elsőre, a ma esti, Viitorul elleni összecsapásra kell összpontosítanunk. Annak ellenére, hogy az odavágót mi nyertük 3–2 arányban, nem szabad elfelejtenünk, hogy a bajnokság egyik legjobb csapatáról van szó, nagyon tehetséges, fiatal játékosokkal, Gică Hagi dicséretet érdemel mindazért, amit ezzel az együttessel művelt. Én bízom abban, hogy jó formában tudunk játszani ellenük, és sikerül begyűjtenünk a három pontot, amivel megszilárdíthatnánk pozíciónkat az első hat között – nyilatkozta tegnapi sajtótájékoztatóján Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A szakember fontos fegyverténynek nevezte, hogy hazai pályán, valószínűleg teltház előtt fogadják a Viitorult, és ez hozzásegítheti a csapatot az újabb győzelemhez. „Biztos vagyok benne, hogy sokan kijönnek szurkolni, mert látták mire képes a csapat, és tudják, hogy ott a helyünk a felsőházi rájátszásban. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk ennek érdekében. 24 forduló alatt bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk a legjobbak között” – fogalmazott.

Hirdetés
Hirdetés

A hat forduló óta egyetlenegy gólt sem szerző Viitorult mindazonáltal hiba lenne alábecsülni – figyelmeztet a vezetőedző, aki bízik benne, hogy játékosai tesznek róla, hogy ez a negatív széria a mai meccsen is folytatódjon. „A lényeg, hogy ne kapjunk gólt, de szerezzünk. Az eddigi játékunk alapján bízhatunk ebben, ha nem tévedek, a találatokat tekintve az ötödik legjobb támadósor a miénk. Harcos, nyílt futballt játszó csapat a Hagié, de mi már bebizonyítottuk, hogy bármely ellenféllel szemben képesek vagyunk nyerni, és ebben bízom ma este is” – tette hozzá.

Bokor János sportigazgató hivatalosan is bemutatta a csapat új játékosát, Dylan Florest, akiről elismerően nyilatkozott.

– Két támadó szellemű játékost szerettünk volna igazolni, egy középpályást és egy támadót, ez utóbbi játékjogának megszerzése nem sikerült, viszont Dylannal sikerült megegyeznünk, és annak alapján, amit eddig mutatott a bajnokságban, biztos vagyok benne, hogy nagy segítségünkre lesz. Sárgalapos eltiltás miatt a Viitorul ellen nem játszhat, viszont a jövő szerdai, Kolozsvár elleni kupameccsen már az edző és a csapat rendelkezésére áll. Az edzővel egyeztetve eldöntöttük, hogy ezzel befejeztük az átigazolások sorát, várjuk, hogy felépüljenek a sérültjeink, és akkor teljes lesz a keret – nyilatkozta Bokor János.

Labdarúgó I. liga, a 25. forduló programja: ma 20 órától Sepsi OSK – Viitorul; szombaton 17 órától Astra – Hermannstadt, 20 órától Jászvásári Poli – Kolozsvári CFR; vasárnap 14 órától Dunărea Călăraşi – Dinamo, 17 órától Botoşani – Medgyesi Gázmetán, 20 órától FCSB – Krajova; hétfőn 20 órától Chiajna – Voluntari.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük