Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Száz felett a Sepsi–SIC

Száz felett a Sepsi–SIC Sport

A Sepsi–SIC végig vezetve, magabiztos győzelmet aratott a Kolozsvári U felett szerdán este a Sepsi Arénában, a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 10. fordulójában. A címvédő zöld-fehérek átlépték a bűvös százas határt, és 50 pontot vertek rá kincses városbeli ellenfekükre. A 104–54 (24–11, 27–10, 25–11, 28–22) arányban megnyert mérkőzésen nyolc ponttal mutatkozott be a csapat új szerzeménye, a szerb Európa-bajnok, Kristina Topuzović.

A házigazdák tizenkét pontos sorozattal indították a mérkőzést, míg a vendégek csak a hatodik percben tudtak gyűrűbe találni, a szentgyörgyi védelem többnyire kemény diónak bizonyult a kolozsvári csapat számára (24–11).

A második felvonás is hasonlóan alakult az elsőhöz, a zöld-fehérek ezúttal is tizenkét pontot szórtak zsinórban, míg a másik oldalon a Carmin Popa irányította kosárlabdázók csak öt perc elteltével szereztek kosarat. A Sepsi–SIC támadásban és védelemben is jobbnak bizonyult a rövid kispaddal rendelkező ellenfelénél, így a szünetre már 30 pontra növelte előnyét (51–21).

A harmadik negyedben a címvédő támadásról támadásra növelte előnyét, a vendégek pedig futottak az eredmény után, és az utolsó játékrésznek 44 pontos hátránnyal vágtak neki (76–32). Négy perccel a mérkőzés vége előtt a kézdivásárhelyi Demeter Nóra találatával 50 pontra nőtt a címvédő előnye, majd Solopova kétszer is eredményes volt a hárompontos vonal mögül, a zöld-fehérek pedig ezt követően Angelika Slamová kosarával átlépték a százpontos határt. A másik oldalon a KSE saját nevelésű játékosa, Biszak Boglárka öt pontot jegyzett.

Sepsi–SIC: Ghizilă 14/6, Solopova 18/12, Topuzović 8, Gödri-Părău 11/3, Higgins 11. Cserék: Demeter 8, Mîrne-Nagy 3, Șipoș 6, Slamová 10, Kovács 4, Whitted 11, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes. Kolozsvár: Henderson 16/3, Boț 6, Cenean 3/3, Begenisic 10, Părău 8. Cserék: Napier 4, Ana, Vujovic, Biszak 5/3, Sfîrlea 2. Vezetőedző: Carmin Popa.

A 10. forduló többi eredménye: Brassói Olimpia–Szatmárnémeti 49–94, Târgovişte–Konstanca 50–63.

A Nemzeti Liga Sárga csoportjában érdekelt Kézdivásárhelyi SE tegnap este pótolta be a 2. fordulóból elnapolt, Agronomia Bukarest elleni hazai mérkőzését. Amint arról beszámoltunk, a Ljubomir Kolarevic irányította együttes múlt vasárnap épp az Agronomia otthonában kapitulált 83–64 arányban, ám csütörtökön már nem állt semmi a győzelem útjába, a kézdivásárhelyi sportcsarnokban 59–43 (21–9, 9–18, 17–9, 12–7) arányban győzedelmeskedtek a kék-fehérek, mintegy revánsot véve a csúf vereségért.
A hétvégén szünetel a Nemzeti Liga, mivel a Román Kosárlabda-szövetség a három-három elleni női Román Kupa kilencedik és tizedik fordulóját szervezi a Sepsi Arénában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük