Aranykulcsos mesesuli és meseovi

Aranykulcsos mesesuli és meseovi Cseperedő

A népszerű Aranykulcs mesetáborok szervezői ezúttal mesesuliba és -oviba várják a gyerekeket. A heti egy alkalommal sorra kerülő foglalkozásokra november 17-ig lehet jelentkezni.

November 20-én nyitja meg kapuit az Aranykulcsos mesesuli és meseovi a megyeszékhelyi unitárius templom közösségi termében. Előbbi 6-12 éves iskolásoknak kínál mesés alkotó-fejlesztő foglalkozásokat a téli/tavaszi időszakban Szabó Enikő, Metamorphoses meseterapeuta vezetésével, a Tipe Tupa Egyesület szervezésében.
A legtöbb 15 fős csoport heti rendszerességgel hétfőnként egy vagy másfél órás foglalkozások keretében tölthet el minőségi időt a kulturális örökségünk, hagyományaink, más népek kultúrájának megismerésével a népmesék közvetítésében.

– Az alkotó-fejlesztő foglalkozások alkalmanként egy népmese köré építve zajlanak, és hangsúlyt fektetünk a játékos olvasás és írás, számolás mellett a bátorságnövelésre, szorongásoldásra, az önbizalom, képzelet és fantázia erősítésére, de szórakozásra is – magyarázta Szabó Enikő.
A meseovi csoport számára szervezett foglalkozás 30-60 perces, és kiemelt szerepet kap az iskola-előkészítő tevékenység. Mindkét csoportban – az életkori sajátosságokat figyelembe véve – kézműves, zenés és táncos foglalkozásokra kerül sor, illetve népi gyerekjátékokkal is megismerkedhetnek a résztvevők. A gyermekek különböző technikákkal olyan rajzokat, festményeket, használati tárgyakat, játékokat, bábokat, agyagfigurákat, zeneszámokat és tánckoreográfiákat készítenek, melyek megvalósításában örömüket lelik. Érdeklődni, jelentkezni a 0746.800.046-os telefonszámon és a guzmi77@yahoo.com e-mail-címen lehet november 17-ig. A helyek a jelentkezés sorrendjében telnek be!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.