Gyermekprogramok az arénában

Gyermekprogramok az arénában Cseperedő

A 30. Népzene- és néptánctalálkozó szervezői a gyerekekre, a családokra is gondoltak. Szombaton a Sepsi Arénában változatos kézműves-foglalkozásokkal, zenével, tánccal várják a kicsiket. Bemutatkoznak a Kovászna megyei gyermek- és ifjúsági néptáncegyüttesek. Tizennyolc csoportban összesen 470 fiatal lép színpadra.

A program tíz órakor kezdődik a kézműves termékek vásárával, és fotókiállítással. A Guzsalyas Alapítvány által működtetett gyermeksarok fél tizenegytől du. hat óráig kézműves foglalkozásokkal, gyermekjátékokkal várja a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Az apróságok táncra is perdülhetnek a meghívott háromszéki gyerekegyüttesek tagjaival, a talpalávalót a Tokos és a Kedves zenekarok húzzák. Fellép a Cickom Énekegyüttes (a 2016-os Fölszállott a páva vetélkedő döntőse) és Vrencsán Anita (a 2015-ös vetélkedő különdíjasa).

Az Aprók Bálja után a Kolompos Együttes interaktív gyermekkoncertet tart. Délután három órakor a meghívott háromszéki ifjúsági néptáncegyüttesek lépnek színpadra. Díszmeghívottak: Kalotaszeg Legénytársulat, Vaszi Levente és a Tokos zenekar. Ez utóbbi a 2014-es, a legénytársulat pedig a 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő kategóriagyőztese, Vaszi a 2014-es verseny közönségdíjasa. Fellép Gilyén Miklós a Népművészet Mestere.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.