Felhívás!

Anyaországi kirándulás

Anyaországi kirándulás Cseperedő

Ez év májusában a Székelyföldi Legendárium által Székelyudvarhelyen megszervezett Legendárium Karnevál színjátszó fesztiválján első helyezést elért korondi és székelyszáldobosi csapat jutalomkiránduláson vett részt szeptember utolsó hétvégéjén, Budapesten.

 

Bodor György Emília tanítónő és lelkes kis száldobosi csapata az olaszteleki Likaskő legendáját vette alapul és tűzdelte ízes székely szófordulatokkal, a falusi ember mindennapját bemutató jelenetekben. Ezt az előadást Budapesten a Duna Palotában adták elő a Magyarság Háza által megszervezett nagyszabású Magyar Népmese Napja (szept. 30.) című rendezvényen, ahol a Legendárium Karnevál fődíját jelképező Varázspatkót vehették át a székelyföldi csapatok.

A Budaörsön elszállásolt székelyszáldobosi és korondi tanulók az előadáson kívül kétnapos jutalomkiránduláson is részt vettek. Ellátogattak a Budapesti Állatkertbe, a Miniversumba, az Országházába, moziztak a WestEnd City Centerben, ültek az Óriáskeréken, illetve a budavári siklóval felmehettek a budai várba.

A kísérő pedagógusok, a gyerekek és szüleik nevében köszönetünket fejezzük ki a Székelyföldi Legendárium csapatának, hogy képviselhettük Székelyföldet Budapesten, a sok értékes pillanatért, valamint azért is, hogy biztonságban érezhettük magunkat, mert lehetővé tették, hogy egy gyerekorvos és egy szülő is elkísérje a csapatot a kirándulás során. Sok sikert kívánunk a Legendáriumnak, a jövő heti londoni expón arassanak minél nagyobb sikert a székelyföldi rajzfilmsorozattal.

Nyáguj Tünde tanítónő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.