Felhívás!

Vásári hangulatban

Vásári hangulatban Cseperedő

Múlt hétvégén gyerekek vették birtokukba a megyeszékhely főterét, ahol a 7. őszi vásár keretében ügyességi próbákon, kézműves-foglalkozások vehettek részt, megismerkedhettek a különböző hangszerekkel, betekintést nyerhettek a méhek világába vagy egyszerűen csak ugrálhattak a szalmában.

 

Kreatív játékokkal várták a képtár előtti vásártéren a gyerekeket a Caritas Családsegítő Szolgálatának önkéntesei. Azok, akik teljesítették a próbákat, gombocskát kaptak, amelyet levásárolhattak a vásári boltban, vagy adományként felajánlhatták a rászoruló családoknak. Innen pár lépésre a Míves Ház tanítványai tartottak mesterségbemutatót. Az érdeklődők betekintést nyerhettek a fazekasság, tűzzománc- és nemezkészítés, bőrművesség, valamint a kosárfonás rejtelmeibe.

A középkori vásárok hangulatát idézte meg a magyarországi Kőnig Zsolt, azaz Toma és csapata. A játékba bekapcsolódó gyerekeknek gyorsaságot, leleményességet, egyensúlyérzéket igénylő próbákat kellett kiállniuk, amiért kerámiából készült garas volt a jutalom. „A vásári boltban közel 650 portéka kelt el, aki nem jutott vásárfiához, jövőre tette el garasait, hiszen egy év múlva folytatódik a gyűjtögetés”, közölték a szervezők.

A mézessátorban, üveglap mögött, közelről is meg lehetett csodálni a szorgos méheket. Demeter Éva a Méhkirálynő történetét papírszínház segítségével mesélte el, és akit érdekelt, kipróbálhatta, hogyan lehet méhviaszból gyertyát készíteni, míg a színpadon a Folker együttes és Benkő Éva táncba hívta a kicsiket és nagyokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.