Felhívás!

Élményekkel gazdagodtak

Élményekkel gazdagodtak Cseperedő

Ötvenegy kézdivásárhelyi diák vett részt idén a már több évtizedes diákcserén Pakson. A Duna menti város 2004-ben lett hivatalos testvérvárosa Kézdivásárhelynek, azonban a diákcsere 1990-ben vette kezdetét.

 

Akárcsak az elmúlt években, a szervezők nemcsak a tanulmányi részéről gondoskodtak a programnak, hanem élményekkel tették varázslatossá az anyaországban töltött egy hetet a gyerekek számára. Budapesten nagy sikert aratott a Fővárosi Nagycirkuszban bemutatott Ludas Matyi produkció, és elvarázsolt mindenkit a Miniversum parányi világa és a kihagyhatatlan állatkert. A program elmaradhatatlan részét képezi a kiskőrösi Petőfi Sándor Emlékház, emellett az ópusztaszeri skanzen és a Feszty-körkép megtekintése sem hiányzott a programból. A gyerekek vetélkedőkön, sportrendezvényeken, iskolai tevékenységeken és sok szabadidős programon vettek részt. Lehetőségük volt ellátogatni az operába, színházi előadásokra, voltak vitorlázni, lovagolni, kompozni a Dunán.

A találkozó kiváló alkalom volt a paksi Deák Ferenc-, valamint a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás- és Petőfi Sándor-iskolák testvériskolai szerződésének megújítására is. Mezősi Árpád szervező és Pulainé Galambos Erika intézményvezető hangsúlyozta, továbbra is támogatják a már több évtizedes kapcsolatot. A másodikos Székely Kincső először járt Pakson, ám már első nap otthon érezte magát, míg a hetedikes Beke Anikó már „hazajár” Paksra. Köszönjük a vendéglátó családoknak a fogadtatást, Paks önkormányzatának a támogatást, valamint a szervezőknek az önzetlen munkát.

Kelemen Éva

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.