Felhívás!

A szép magyar beszédért

A szép magyar beszédért Cseperedő

A Mikes Kelemen Elméleti Líceum 74 kisdiákot fogadott a Kányádi Sándor szavalóverseny és a Vidám Versek Versmondó Verseny körzeti szakaszára a Mikes-mikrocentrumhoz tartozó iskolákból.

„A vers olyan lelki lábbeli, amelyet mindenki viselhet”– a mottója az idei Kányádi Sándor szavalóversenynek, ahol a kisdiákok személyiségüknek és életkoruknak megfelelő, szabadon választott huszadik századi költő versét mutatták be. A tiszta, helyes beszéd, előadásmód, a levegővel való helyes gazdálkodás, szöveghűség értékelése mellett a verseny ideje alatti megfelelő magatartást is értékelte a zsűri. A Vidám Versek Versmondó Versenynek körzeti szakaszára a gyerekek változatos vidám versekkel készültek. A rendezvény céljai: az irodalmi és esztétikai értékek népszerűsítése a kisdiákok körében; az ifjú tehetségek felfedezése és ápolása; a figyelem felkeltése a vidám versek kulturális és irodalmi értéke iránt, valamint a közösségépítés az irodalom és a humor eszközeivel. A versmondó korához és személyiségéhez illő megfelelő vers előadása, helyes artikuláció, megfelelő hangerő, hangszín, a megjelenés, pódiumi viselkedés képezték az elbírálás értékelési szempontjait.
Minden évfolyamról az első díjazott képviseli a körzetet a megyei szakaszon.
A Kányádi Sándor szavalóverseny megyei fordulóján a Mikes Kelemen Líceumból Balla Bernadett (1. osztály, felkészítő pedagógus Barabás Andrea), Soulié-Horváth Benjámin (2. o., felk. Vasile J. Barna) és Bereczki Anna (4. o., felk. Forró Viola) míg a sepsikőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskolából Hamar Tibor (előkészítő osztály, felk. Sala Iduka) és Antal Ágnes-Vanda (3. o, felk. Már Edit) lesz jelen. A Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei szakaszára a Mikes Kelemen Líceum öt diákja: Márton Zsófia-Tessza (előkészítő osztály, felk. Galaczi Olga), Dobricza Adrienn (1. o., felk. Barabás Andrea, Szároz Tünde) (2. o., felk. Ördögh Éva Melinda, Joó Abigél) ( 3. o., felk. Fehér Katalin) és Téglás Ede (4. o., felk. Forró Viola) jutott tovább.
(B. Andrea)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.