Felhívás!

Véradó nap az óvodában

Véradó nap az óvodában Cseperedő

Jócselekedettel egybekötött nyílt napot tartottak február utolsó napján a sepsiszentgyörgyi Benedek Elek Napközi Otthonban. A szülők betekintést nyerhettek a gyermekek szabad tevékenységeibe, a sarkak, kuckók világába, a tornateremben berendezett véradó központban pedig minden felelős felnőtt önkéntes véradó lehetett.

A nap folyamán mintegy száz személy fordult meg a tanintézményben, s mintegy ötvenen vért is adtak. A tumultus elkerülése végett az óvónők által készített beosztás szerint érkeztek a szülők, nagyszülők az ideiglenesen felállított vérközpontba, ahol az előzetes vizsgálatok után le is vették a vért. Kádár Enikő, a tanintézmény igazgatója örömmel újságolta, hogy olyan személyek is bekapcsolódtak az akcióba, akiknek gyereke már nem jár az óvodába.
– Volt tanítványaink szülei is jöttek vért adni, de azoknak a cégeknek az alkalmazottai is megjelentek, akikkel az óvodánk együtt dolgozik. Néhány szülő a kollégáit is elhozta, mások meg barátokkal érkeztek – magyarázta.
Szülői beleegyezéssel a gyerekek is jelen lehettek, és láthatták mit jelent vért adni, életet menteni.
– Azt szerettük volna, hogy legyen a nyílt nap az emberség, a felebaráti szeretet eseménye, amikor nem csak magunkra gondolunk, hanem azokra, akik betegségben, tehetetlenségben, várakozásban élik mindennapjaikat. Legyünk példái a segítségnyújtásnak, az összefogásnak, egymás tiszteletének és elfogadásának. Azt szeretnénk megmutatni, hogy nem csak tanítunk, hanem cselekedeteinkkel, példamutatásunkkal nevelünk is – magyarázta a pedagógus.
Az óvodavezető köszönetet mondott kollégáinak, akik támogatták az akció megvalósításában, valamint partnereiknek: a Kovászna Megyei Vérközpontnak és a Dr. Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórháznak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.