A Barangoló-vetélkedő eredményei

Idén hat tanintézményből összesen 24 csapat nevezett be a Pál Utcai Fiúk Egyesület és a Gödri Ferenc Általános Iskola által 20. alkalommal meghirdetett Barangoló városismereti vetélkedőre. Az értékelővel egybekötött eredményhirdetést szerdán tartották a Vártemplom új dísztermében.

A három–négy diákból és egy felnőtt tagból álló csapatoknak egyebek mellett a Sissi királynéról elnevezett Erzsébet park alaprajzát kellett elkészítsék, de a feladatok között szerepelt a gépkocsik torlódásának megszüntetése céljával egyirányúvá tett utcanevek összegyűjtése, az 1848–49-es szabadságharccal kapcsolatos emlékhelyek megnevezése, de Gödri Ferenc, Sepsiszentgyörgy egykori polgármesterére vonatkozó kérdésekre is válaszolniuk kellett a versenyzőknek.

Az elemistáknál évfolyam szerint zajlott az értékelés. A harmadikosoknál első helyen végzett a Váradi József Általános Iskola Csajszik-csapata: Bogyor Blanka, Bálinth Andrea, Ugri Henrietta és Szilvási Renáta tanulók és Bogyor Réka felnőtt. A negyedikes évfolyamon két csapat bizonyult a legjobbnak az Udvardi Iringó, Porzsolt Janka, Zöldi Kincső és Bálint Kincső váradis tanulók és Domokos Zsuzsa felnőtt alkotta Városjárók, valamint a Gödri Ferenc Általános Iskola Sasszárnyak csapata: Fejér Petra, Apostica Camelia Beatrix, Molnár Cintia Renáta diákok és Fejér Róbert felnőtt. A gimnazistáknál első helyezett és 646 ponttal a vetélkedő abszolút győztese a Váradi-iskola Visszatérők csapata lett: Szabó Zenkő, Bartha Zsófi, Konnáth Hanna Vivien, Demeter Kata nyolcadikosok és Kuti Zsuzsanna felnőtt. A díjazott elemi osztályos csapatok jutalma egy csernátoni, a gimnazistáké egy dunaszekcsői táborozás.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.