Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újraindultak a buszjáratok Erdővidék és Sepsiszentgyörgy között

Újraindultak a buszjáratok Erdővidék és Sepsiszentgyörgy között Kovászna megye

Buszjáratok nélkül maradtak a tavalyi év végén az erdővidékiek, miután a Kolumbán Transport bejelentette, hogy idéntől nem biztosítja a közszállítást Sepsiszentgyörgy irányába. A buszjáratokat viszonylag gyorsan sikerült pótolnia a megyei önkormányzatnak, az időpontokat még helyesbítik a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés

„Kötelességünk az Önök tudomására hozni, hogy a megnehezített engedélyezés következtében azt a döntést hoztuk, hogy 2024. január 1-től sajnos bezárjuk a céget” – kezdte közösségi oldalán a bejegyzést a Kolumbán Transport még tavaly december végén. A hír kisebb pánikot keltett az erdővidékiek körében, ugyanis a Székelyszáldobos–Barót–Előpatak–Sepsiszentgyörgy útvonalon való szállítást teljesen eltörölték, Erdővidék látszólag elszigetelődött a megyeszékhelytől. A Kolumbán Transport 1992 óta szállított utasokat, a lakosság szerette, tisztelte a céget és tulajdonosát, a járatok pótlására azonban minél hamarabb szükség volt, hiszen kezdődött az iskola.

A hiányzó járatok problémáját a bejelentés után rögtön Kovászna Megye Tanácsa vette kézbe, meghirdette a közbeszerzést az érintett útvonalakra, de a megadott határidőig egyetlen szállítási társaságot sem sikerült bevonzani. Megoldást végül a baróti önkormányzat tulajdonába tartozó Transloc nyújtott, miután a cég kereskedelmi alapon ugyan, de elvállalta a hiányzó járatok pótlását. A megyei tanács felhívta a lakosság figyelmét, hogy a Translocnak nem könnyű összehangolnia az Erdővidéket Sepsiszentgyörggyel, valamint az erdővidéki falvakat Baróttal összekötő járatait, de igyekeznek, hogy az időpontok teljes mértékben igazodjanak ahhoz, amit már megszoktak az utasok.

Így a végleges menetrend még szorulhat korrekcióra, azonban négy járatot már most is igénybe lehet venni. A frissen közzétett program a következőképpen mutat: az első autóbusz 5:30-kor indul Székelyszáldobosról, 6:00-kor megy tovább Barótról Előpatak irányába és 13:00-kor indul vissza Sepsiszentgyörgyről. A második 6:05-kor indul Barótról és már 14:30-kor visszafordul a megyeszékhelyről. Indul továbbá egy járat Barótról 7:00-kor, ami a Hatodon átrobogva jut el az úti célhoz, majd 16:00-kor visszaindul Sepsiszentgyörgyről. A negyedik autóbusz 12:00 hagyja el a megyeközpontot, Előpatak irányába érint minden települést, majd 13:45-kor visszafordul Barótról ugyanezen az útvonalon.

Ezek az időpontok némileg változhatnak a közeljövőben, a részleteket a megyei tanácselnök közli a közösségi oldalán.

Fotó: Tamás Sándor Facebook-oldala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások