A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Nem vagyunk méltóak az ajándékra

Nem vagyunk méltóak az ajándékra Vélemény

1988 nyarán lelkes művészcsapat érkezett Kovásznára Maria Bîtlan, Panaite Chifu, Alexandru Ciutureanu, Aurel Cucu, Egyed Judit, Petrovics István, Mircea Roman és Costantin Platon személyében. Az volt a küldetésük célja, hogy fából és kőből készült alkotásaikkal szebbé varázsolják az erdő alját. A képzőművészek által kidíszített terület sokáig különleges színfoltja volt a fürdővárosnak. Sajnos némelyik alkotást kikezdte az időjárás vasfoga, másokra krétával firkáltak, vagy véstek neveket, nem tisztelve sem az alkotót, sem az alkotást. Egyre fogynak a kőtömbök, évről évre kevesebb faépítmény éli túl ezt a pusztítást. Már annak a fémtáblának is nyoma veszett, melyen ott állt az alkotók neve és műveinek címe…

Szomorú, hogy rombolni tudunk, de értékeket tisztelni, tovább adni, megbecsülni nem.

Úgy érzem, nem vagyunk méltóak erre az ajándékra, amelyből pár év múlva semmi sem marad, sajnos a gyerekeink, unokáink már nem fognak látni semmit sem belőlük. Fájdalmas és felháborító.

Tóth Mónika, Kovászna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.