Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Van, amiből visszaadni

A Máltai Szeretetszolgálat által szervezett táborok, illetve az ott uralkodó légkör és az ott dolgozó önkéntesek is ihlették-biztatták a budapesti Rusznák Emesét, hogy írásait Mesi mesék avagy legkedvesebb firkáim címmel könyvbe szerkesztve tegye közkinccsé.

A szép kiadású, CD-melléklettel is felvértezett kiadványt a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban mutatta be a szerző Roth Levente bodoki lelkipásztor közreműködésével.
Rusznák Emese 14 éve visszajáró résztvevője a Benedekmezőn mozgássérülteknek szervezett táboroknak. Ezekben eleinte Roth Levente is lelki vezetőként vállalt szerepet, így került kapcsolatba a lánnyal, akivel sokszor elbeszélgetett. Meglátásában Emese két utat járt be, egyet befelé, a másikat felfelé; a könyv egyszerre horizontális a mindennapi élményekről szólva, illetve vertikális dimenziója is van, mert írójának hite a legegyszerűbb dolgok leírásában is nyilvánvaló. A magyar Evangélikus Ifjúsági Szövetség anyagi és erkölcsi támogatásával kiadott kötet bizonyságtétele annak, hogy mély teológiai igazságokat egyszerűen is ki lehet mondani.
Emese kezdetben saját felüdülésére írt firkáit (mesék, leírások, versek) barátok biztatására közölte először online lapokban, majd honlapot indított, és az ott megjelent tartalmakból állt össze a könyv, melynek CD-jén többek között Huszárik Kata színésznő is közreműködik, illetve Presser Gábor is egyik dalát adta hozzá. A szerző elmondása szerint több versét „kapta”, az adományból valamit vissza is szeretne adni. Lelki erejét jelzi, hogy „gyári hibájából”, melyet állapotnak tekint, a legtöbbet igyekszik kihozni, noha „akár sírdogálhatna is miatta”, de nem teszi. A könyv a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálatnál beszerezhető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük