Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Családos lelki feltöltődés

Családos lelki feltöltődés Kultúra

Harmadik alkalommal szervezték meg a CSAKIS nevet viselő Családos Keresztyén Fesztivált a kézdivásárhelyi sportcsarnokban és környékén. A kétnapos, pénteken és szombaton tartott esemény célja a családi kapcsolatok megerősítése, az Istenhez való közelebbkerülés volt.

Áhítatot, családos vetélkedőket, szakemberek vezette előadásokat, sporttevékenységeket és gyerekfoglalkozásokat kínált az idei CSAKIS a mintegy ötszáz érdeklődőnek. Az idén kétnaposra szűkített eseményt a Manna Keresztyén Egyesület és a kézdivásárhelyi önkormányzat szervezi, a lebonyolításához idén is több helyi civil szervezet, valamint a Kézdivásárhelyi Református Egyházközség és a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye Esperesi Hivatala is hozzájárult. A Zöld Nap Egyesület csapata kézműves- és sporttevékenységeket tartott a gyerekeknek, továbbá pénteken kincskeresést szerveztek, amely során a benevezett hat családnak fából készült halakat kellett megtalálnia a sportcsarnok előtti téren. A résztvevőket lovaglással, a legjobbakat gyurmával díjazták. A Pro Pectus Egyesület szervezésében csapatmunkát igénylő családos vetélkedők zajlottak, a Tündérvár Nagycsaládos Egyesület izgalmas ügyességi játékokkal várta a gyerekeket.
A szülők a kolozsvári dr. Horváth Levente lelkész és pszichológusként dolgozó felesége, Mária vezetésével a házasság és gyereknevelés témakörökben hallgathattak meg hasznos előadásokat. A programpontok között idén is szerepelt a még új keletűnek számító villámcsődület, amely során a jelenlévők dicsőítő zenére járhatták egyazon táncot. Koncertekből sem volt hiány. Péntek este Kovászna belvárosi ifjúsági zenekara, valamint az angol és amerikai művészeket tömörítő The Foreigners koncertezett, szombaton az közismert magyarországi, keresztény zenét játszó Csiszér László és zenekara lépett színpadra.
Kocsis Zoltán szervező elmondta, céljuk egy olyan, feltöltődést nyújtó, gondfelejtő hétvége megszervezése, amely elősegíti a családi, házastársi kapcsolatok, valamint megerősíti az Istennel való kapcsolat. Úgy véli, az esemény változtatásokra szorul, ugyanis a kevés számú résztvevő nem teszi indokolttá a sportcsarnok teljes igénybevételét, a rendelkezésre álló nagy tér nincs kellőképpen kihasználva. A szervező az idén első alkalommal, az esemény pénteki estéjén megszervezett tábortűz sikerét látva kifejtette, a jövőben természetközelibb helyszínen valósítják meg a programot.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük