Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tábor a Turócziban

Tábor a Turócziban Kultúra

Pénteken ért véget a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskola által szervezett Táncos lábak és szorgos kezek névre keresztelt tábor, melyet immár hatodik alkalommal hoztak tető alá a tanintézményben.

Az ötnapos tábor az elemi osztályosoknak szólt. A kicsik két csoportra osztva délelőttökön néptáncot tanultak, ebédszünet után pedig kézműves foglalkozásokon vettek részt, illetve fordítva.
László Mária tanítónő, a tábor egyik szervezője örömmel újságolta, megugrott a tábor népszerűsége. Az eddigiek alapján 40 résztvevővel számoltak, de idén 64 gyereket kellett fogadniuk. Megjegyezte, kis költségvetéssel bírtak, így pl. a kézműves foglalkozásnál újrahasznosítható anyagokból dolgoztak, és olyan munkákat készítettek a gyerekek, amiket a tábor után is használni tudnak: pl. poharakat festettek.
A tábor célja – mint hangsúlyozta –, hogy a gyerekekkel megszerettessék a néptáncot, valamint a kézműves foglalkozás által kibontakozzon a kreativitásuk, és nem utolsó sorban, hogy az öt nap alatt jól érezzék magukat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük