Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tetten ért vadászok

Tetten ért vadászok Kultúra

Egy vadásztanfolyamot is elvégzett keszthelyi természetfotós hölgy, Szigeti Edit képeiből nyílt kiállítás csütörtökön a Vadászati Múzeumban. Hol lenne inkább a helyén, mint itt – hangzott el a megnyitón.
Demeter János, a Vadon Egyesület elnöke házigazdaként üdvözölte a fotóst, akivel egy keszthelyi csoportos kiállításon ismerkedett meg. Innen egyenes út vezetett Szigeti Edit szentgyörgyi tárlatáig, annál is inkább, hogy a képek alkotója a szaksajtó számára is fotózik (a nagy hagyományú magyarországi vadászati folyóirat, a Nimród munkatársa) és a vadászat esztétikáját is igyekszik belopni képeibe.
– A legfontosabb, hogy minden kép egy kis történet, egy kis mozi legyen – hangsúlyozta Damokos Csaba dizájner a megnyitón. – Ez a feltétel itt maradéktalanul teljesül, amit a jól kitalált címek is kiemelnek.
Szigeti Edit 1978-ban született Budapesten. A természet iránti rajongása már gyermekkorában megmutatkozott, kedvenc időtöltése – a lovaglás mellett – az erdők, mezők élővilágának megfigyelése volt. Nagyon szerette Fekete István könyveit, a képek mellett lEvő idézeteket az ő köteteiből kölcsönözte. A fotózást egy kis kompakt géppel kezdte 18 éves korában, 2001-ben végzett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen, 2013 óta Keszthelyen él.
A megnyitón elmondta, először csak saját örömére, olykor megnyugvására figyelte-fotózta az élővilágot, a pozitív visszajelzések hatására kezdett komolyabban foglalkozni a fotózással, a vadvilággal, a vadászat társadalmi elfogadottságához is hozzá szeretne járulni. A kiállítás június 14-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük