Felhívás!

Szentgyörgyiek Kecskeméten

Szentgyörgyiek Kecskeméten Kultúra

Kecskeméti, marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi diákok közös produkcióval ünnepelték az Összetartozás napját. A június 4-én, Kecskemét főterén tartott előadásban, mely az Át-lépő testvérvárosi diákszínjátszó találkozó részét képezte, a Plugor Sándor Művészeti Líceum három drámatagozatos végzős diákja vett részt.
A Nyegró Klementina, Gyenge Tímea és Ölvedi Andrea trió azt a feladatot kapta, hogy kecskeméti, sepsiszentgyörgyi és marosvásárhelyi Kossuth- és József Attila-díjas írók, költők (Sütő András, Kovács András Ferenc, Farkas Árpád, Buda Ferenc és Pintér Lajos) által írt művek alapján állítsanak össze közös előadást. A próbákat ott tartották, ahol lehetett, volt fürdőpróba is, értsd: annak rendje és módja szerint elpróbálták az előadást a városi fürdőben. Az eredmény nem maradt el.
– A gyerekek nagyon élvezték a közös munkát, az előadás jól sikerült, a közönség nem akarta leengedni őket a színpadról, háromszor is visszatapsolták őket – mondta el Tulit Éva, a minitársulatot kísérő tanár.
A programba belefért egy látogatás a Cifrapalotában és a Leskowsky-hangszergyűjteménynél, és közösen tekintették meg a kecskeméti Katona József Színház több előadását.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.