Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szívből jövő történetek

Szívből jövő történetek Kultúra

Személyes és barátságos hangvételű történeteket ismerhetett meg a közönség csütörtökön a Kosztándi Galériában. Máthé Kriszta Apróka eszponka című könyve a szerző Moldvában, magyartanárként szerzett tapasztalatait mutatja be.
A családjával jelenleg Kézdiszárazpatakon élő Máthé Kriszta 2006-ban hirtelen elhatározásból döntött úgy, hogy valami teljesen újba kezd, és a moldvai Frumószán próbál meg boldogulni magyartanárként. A kezdeti nehézségek és visszautasítások után sajátos módszerekkel kezdett küzdeni a magyar oktatásért. Könyvében ennek mozzanatait, a Moldvában töltött tizenegy év nehézségeit, szépségeit mutatja be humoros, szívhez szóló írásaival.
Fotókkal illusztrált, román és csángó kifejezéseket is tartalmazó történetei révén az olvasó betekintést nyerhet a térség kulturális sokszínűségébe, jellegzetességeibe. A csütörtöki bemutatón a szerző beszélgetőpartnere Turóczi Ildikó doktornő volt, aki, miután röviden bemutatta a könyv létrejöttének történetét, a számára legkedvesebb írásokból fel is olvasott. A beszélgetés során a cím eredetére is fény derült, a biztostűt jelentő eszponkához is személyes történet fűződik.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük