Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Kedd, 16:15 Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (román dráma), 17:00 Johnny English újra lecsap (fr.-am.-an. vígjáték magyar szinkronnal, román felirattal, 18:45 Lajkó – Cigány az űrben (magyar fekete komédia, r. f.) 19:00 Ismael szellemei (fr. romantikus dráma), 20:45 Venom (am. sci-fi), 21:15 Esti iskola (am. vígjáték, r. f.).

KIÁLLÍTÁS

* Ma 18 órakor Székely Nemzeti Múzeumban megnyílik A reformáció Európa keleti részén – Erdély című vándorkiállítás. Előadást tart Thomas Şindilariu, a brassói Honterus-gyülekezet levéltárának főlevéltárosa, továbbá két kiadvány is bemutatásra kerül.

* Október 10-én, szerdán 18 órától az Incze László Céhtörténeti Múzeumban Generációk világa címmel megnyílik Incze István (1905–1978) Kézdivásárhelyen született festőművész és családjának közös kiállítása.

EZÜST AKADÉMIA

Megváltozott az Ezüst Akadémia helyszíne: az első két alkalommal a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban tartják 17 órától, mai meghívottja Tatár Márta szívgyógyász. Az előadás témája a természetes gyógytényezők a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése lesz.

KÖNYVBEMUTATÓ

Orbán Dezső Székely Gesta című művét október 9-én, kedden 18 órától Baróton, Erdővidék Múzeumában, október 10-én, szerdán Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeumban mutatják be.

SZÍNHÁZ

A Tamási Áron Színház társulata ma 11 órától Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című darabját játssza a kamarateremben. Rendező: Zakariás Zalán.

M STUDIO

Ma 19 órától az M Studio Mozgásszínház Danse Noir című előadása tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban. Rendező-koreográfus: Barta Dóra. Az előadásra érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 9., 8:07
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Kérem figyeljenek oda a gyógyszertárak hétvégi nyitvatartásának közzétételét illetően. A Hírmondó október utolsó hétvégéjére Kézdivásárhelyen az Ambrosiat jelölte meg, a Háromszék a Szt. Annát és a Salvatoret. Ehhez viszonyítva mindhárom zárva volt vasárnap délelőtt. Persze, lehet, hogy egy harmadik kellett volna nyitva legyen, az is igaz lehet, hogy a hétvége csak szombatra szól, vagy nem tartanak nyitva, csak telefonhívásra konyítanak. Jó lenne pontosabb információkat közölni.