Halott a Szépmezőn

Tegnap este egy személy elhunyt, egy pedig kórházba került egy Szépmező-környéki balesetben. Információink szerint egy személygépkocsi kerítésnek hajtott. A részletekre visszatérünk. 

250 helyi karácsonyfa

A Kovászna megyei állami erdészet közölte, hogy idén maximum 250 karácsonyfának való fenyőt dobnak piacra, ezeket Kovászna és Bereck környékéről vágják ki. Az árak a tavalyiak: 0,7 m–1,30 méterig 20 lej plusz áfa, 2 méterig 25 lej + áfa, 3 méterig 40 lej plusz áfa. Az ennél nagyobb fákat különleges rendelésre vágják ki, méterenként 40 lejes áron. 

Korábban érkezik a nyugdíj

A munkaügyi minisztérium tájékoztatása szerint a postások december 22-ig kiviszik a nyugdíjakat, az elmaradt összegeket és más jellegű juttatásokat pedig a december 19–22. közötti időszakban fizetik ki. Szokásos módon, ha nem találja otthon a nyugdíjast a postás, értesítést hagy hátra, és december 28-áig a postán vehetik fel a nekik járó összegeket. A bankok változatlanul december 14-én utalják a nyugdíjakat. 

Cserbenhagyásos gázolás

Kedden este értesítették a rendőrséget, hogy a megyeszékhelyi 1918. december 1. és a Sport utca kereszteződésénél egy személygépkocsi nem állt meg a zebránál, elsodort egy gyalogost, majd elhajtott. Utólag azonosították a sofőrt, cserbenhagyás és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás ellene. A balesetben könnyebben sérült egy 63 éves nő. 

Ablakmosó és tejpor

A négycsillagos bálványosi szállodában ablakmosó folyadékban oldották fel a tejport a szülők, és kétéves gyerekük kórházba került, adta hírül tegnap a maszol.ro portál. A gyereket a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, de rövid időn belül, mivel állapota megfelelő volt, a szülők saját gépkocsijukkal vitték Bukarestbe. A nyomozáson kiderült, hogy tévedésből került a folyadék a minibárba, a fogyasztóvédelem 20 ezer lejre büntette a szállodát, a rendőrség eljárást indít az ügyben. 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
  • User
    Dátum: 2017. december 7., 20:51
    ÉRTÉKELÉS: 4

    kezdin a vasutatjaro elott levo korforgalomba ugyan azt a godrot az iden mar -negyszer-4-betomtek aszfaltal de ismet eltunt belole a tomes.Ez most minek lehet hivni;lopas,rablas,nemtorodomseg,hozza nemertes?MEG MEDDIG???

Ajánló

Röviden

Terítéken a víz minősége Tegnap tanácsülést tartottak Kézdivásárhelyen. Az alig pár perces ülés során módosították a költségvetést, elfogadták a kézdivásárhelyi műjégpálya közélelmezési helyiségének bérbeadására vonatkozó tanácshatározat módosítását, és rábólintottak a Kanta utca 29/A szám alatti ingatlan (a bútorgyár szomszédságában levő téglaépületről van szó – szerk.) adminisztrálási jogának a visszavonását. Döntés született a New Fashion készruhagyártól […]

Kirakatokat is betörtek

Baróton úgy tűnik, hogy a fiatalok nem tudnak összhangba kerülni az elvárásokkal, ami az éjszakai órákban való viselkedést illeti, és ez a legutóbbi tanácsülésen is napirendre került.

Bedő Albertre emlékeznek

A falu legnagyobb szülöttjére emlékeznek szombaton Kálnokon: éppen száz éve hunyt el Bedő Albert, a legnagyobbnak tekintett magyar erdész. Az unitárius templomban és a mellette álló sírnál és emléktáblánál szombaton 13 órától tartanak megemlékezést.

Éltető víz Pákéban

A jó minőségű ivóvíz nélkülözhetetlen, mindannyiunk számára fontos volt ez a beruházás – mondta el tegnap Tán­czos Szabolcs. Barátos község polgármestere nehezen leplezte örömét, hogy „megnyithatta a csapot” Pákéban, és az emberek finom ivóvízhez juthatnak.

Máltai szűrés indul

Szűrőprogramot indít jövő héten Magyar Máltai szeretetszolgálat, annak erdélyi osztálya. A Tischler Ferenc országos főtitkár által koordinált program általános állapotfelmérés, tüdőgyógyászat, szemészet és gyermekortopédia területére terjed ki, és várhatóan 1200 embert érint.

11 millió lejt pályáznak

Úgy tűnik, anyagilag kedvező időszak áll a baróti kórház előtt, legalábbis erre lehetett következtetni a városban csütörtökön lezajlott rendkívüli tanácsülésen elhangzottakból.

Parkolódíjakból okostáblák

Harmadik mandátumom egyik prioritása az oktatás – indokolta meg Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, miért is épp a Mikes Kelemen Elméleti Líceumot választotta a tegnapi kihelyezett sajtótájékoztató helyszínéül, amelyet Sztakics Éva alpolgármesterrel együtt tartott. Kifejtette, az oktatásban a soft és a hard egyaránt fontos, előbbin a különböző fejlesztési programokat, ösztöndíjakat értve, utóbbin az ingatlanokat, intézményeket.

Két autó ütközött Kilyén és Szotyor között

Két autó ütközött csütörtök reggel a DN12 jelzésű úton Kilyén és Szotyor között. Egy személyt kórházba szállítottak. A baleset következtében közel két órán át akadozott a forgalom az említett útszakaszon, dél körül vehették újra birtokba a teljes útfelületet az arra közlekedők. A megyei rendőrség tájékoztatása szerint a baleset a követési távolság be nem tartása miatt […]

Röviden

Iskola az iskola után Sepsiszentgyörgy önkormányzata 2015-től támogatja azt a Diakónia Keresztény Alapítvány által indított délutáni oktatási programot, amelynek célja a sepsiszentgyörgyi hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek megsegítése. A program során az elemi osztályokba járó gyerekek heti négy napon meleg ebédet kapnak, majd oktatók segítségével oldják meg a házi feladatokat. Ugyanakkor közösségépítő játékokban és csoportos […]

Új embereket a politikába

A szervezőkön és az újságírókon kívül alig volt ember tegnap délben Sepsiszentgyörgy központjában, aki Dacian Cioloşra várt volna. A volt miniszterelnöknek, ennek ellenére sikerült néhány aláírást összegyűjtenie az Új emberek a politikában című kampányában.

Így is lehet!

Még az a csoda is megeshet, hogy a bevállalt határidőre, mindössze három nap alatt, felújítják egy sepsiszentgyörgyi belvárosi utca útburkolatát. „Csak” ember, felszerelés, anyag és egyáltalán nem utolsósorban, szervezés szükségeltetik.

Juhokat ölt a medve

Az alsócsernátoni Makó János öregségére döntötte el, hogy juhokat fog nevelni, azonban a jószágokban lelt öröme hamar véget ért, mert kedden éjszaka, szerdára virradólag a medve egytől egyig elpusztította állatait. Nem ő az első károsult a községben, és vélhetően nem is az utolsó, mert bár kilövési engedélyt hármat adtak, de a medveportyázásoknak azok se vetettek véget.

Bevonnák a várost

Az oldaná meg a Szakszervezetek Művelődési Házának kérdését, hogyha a megyeszékhelyi tanács hosszú távon bérbe venné, és működtetné azt – véli Vasile Neagovici. A Sanitas Szakszervezet Kovászna megyei elnöke szerint, ahogy most van, az biztosan nem jó.

Akadozó időpontkérés

Több olvasónk fordult levélben szerkesztőségünkhöz, hogy a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében működő diszpécser szolgálat telefonszámán hiába csengetnek napokig, mégsem sikerül időpontot kérni, válaszra sem méltatják őket.

A legrosszabb megoldás

Elkezdődött az avarégetés szezonja, amikor a lehullott leveleket és a kerti hulladékokat sokan egyszerűen felgyújtják és elégetik. A tarló- és avarégetés nem teljesen tilos Romániában, viszont csak ellenőrzött körülmények között végezhető el a művelet.