Halott a Szépmezőn

Tegnap este egy személy elhunyt, egy pedig kórházba került egy Szépmező-környéki balesetben. Információink szerint egy személygépkocsi kerítésnek hajtott. A részletekre visszatérünk. 

250 helyi karácsonyfa

A Kovászna megyei állami erdészet közölte, hogy idén maximum 250 karácsonyfának való fenyőt dobnak piacra, ezeket Kovászna és Bereck környékéről vágják ki. Az árak a tavalyiak: 0,7 m–1,30 méterig 20 lej plusz áfa, 2 méterig 25 lej + áfa, 3 méterig 40 lej plusz áfa. Az ennél nagyobb fákat különleges rendelésre vágják ki, méterenként 40 lejes áron. 

Korábban érkezik a nyugdíj

A munkaügyi minisztérium tájékoztatása szerint a postások december 22-ig kiviszik a nyugdíjakat, az elmaradt összegeket és más jellegű juttatásokat pedig a december 19–22. közötti időszakban fizetik ki. Szokásos módon, ha nem találja otthon a nyugdíjast a postás, értesítést hagy hátra, és december 28-áig a postán vehetik fel a nekik járó összegeket. A bankok változatlanul december 14-én utalják a nyugdíjakat. 

Cserbenhagyásos gázolás

Kedden este értesítették a rendőrséget, hogy a megyeszékhelyi 1918. december 1. és a Sport utca kereszteződésénél egy személygépkocsi nem állt meg a zebránál, elsodort egy gyalogost, majd elhajtott. Utólag azonosították a sofőrt, cserbenhagyás és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás ellene. A balesetben könnyebben sérült egy 63 éves nő. 

Ablakmosó és tejpor

A négycsillagos bálványosi szállodában ablakmosó folyadékban oldották fel a tejport a szülők, és kétéves gyerekük kórházba került, adta hírül tegnap a maszol.ro portál. A gyereket a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, de rövid időn belül, mivel állapota megfelelő volt, a szülők saját gépkocsijukkal vitték Bukarestbe. A nyomozáson kiderült, hogy tévedésből került a folyadék a minibárba, a fogyasztóvédelem 20 ezer lejre büntette a szállodát, a rendőrség eljárást indít az ügyben. 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
  • User
    Dátum: 2017. december 7., 20:51
    ÉRTÉKELÉS: 4

    kezdin a vasutatjaro elott levo korforgalomba ugyan azt a godrot az iden mar -negyszer-4-betomtek aszfaltal de ismet eltunt belole a tomes.Ez most minek lehet hivni;lopas,rablas,nemtorodomseg,hozza nemertes?MEG MEDDIG???

Ajánló

A gyerekek kiszolgáltatottak

Míg a statisztikai adatok szerint csökken a felső és alsó légúti fertőzések száma, addig a megyei sürgősségi kórházban egyelőre még nem érzékelhető a járvány enyhülése.

Egy héttel az árvíz után

Megnyitották a forgalmat a 131-es megyei úton Baróttól Ágostonfalva felé is. Mindeközben azonban rossz hírek is érkeztek az erdővidékiek számára, ugyancsak a 131-es megyei úttal kapcsolatban.

Érthetetlen magánakció

Különös eset történt a nagyborosnyói Bartha Károly Általános Iskola háza táján. Nagy Csongor iskolaigazgató, bár az önkormányzat biztosította a tanintézmény számára szükséges tűzifát, tüzelőanyagot rendelt egy szent­ivánlaborfalvi cégtől, ám a számlát nem fizette ki. Végül saját zsebéből törlesztette a tartozást, aztán nyoma veszett.
A pletykák szerint Angliába ment masszőrnek.

Röviden

Húszéves a szentgyörgyi tagozat Húsz éve működik a sepsiszentgyörgyi Váradi József-iskolában a Step by Step (lépésről lépésre) alternatív oktatás. Ennek örömére szombaton 11 órakor ünnepelni gyűlnek össze a Tamási Áron Színházban azok a tanítók, szülők, gyermekek, akiket ez a módszer kovácsolt egy nagy családdá. A színházban bemutatják ezt a nyitott oktatási modellt, a gyermekek kis […]

Mindenki gondja

A felsőháromszéki polgármesterek tegnapi, kézdivásárhelyi találkozóján az egyik legtöbb hozzászólást eredményező téma a kóbor ebek kérdése volt. Az elöljárókat a megbeszélésén jelenlevő Forró Béla, a Székely Kutya Klub elnöke arra kérte, hogy közösen lépjenek fel ezen gond ellen, ugyanis nemcsak Kézdivásárhelynek jelent problémát és anyagi terhet.

Nehézkes szociális ellátás

Bár a törvénykezés kiszámíthatatlansága és ellentmondásossága a segítő civil szervezetek munkáját sem teszi könnyebbé, negyedéves találkozójukon összefogva tudják segíteni egymást. Az idei első összejövetelen a vendéglátó Vöröskereszten kívül a Caritas, a Diakónia Alapítvány, a Philadelphia Pro Familia Support, a Zathurecky Berta Idősotthon és a gyermekjogvédelmi igazgatóság képviseltette magát.

Az egységes magyar nemzetért

Sepsiszentgyörgyi koncertje végén írta alá Mága Zoltán és zenekarának tagjai az európai kisebbségvédelmi kezdeményezést támogató ívet, március 21-én.

„Vastehenek” célkeresztben

Olvasóink azt kérték, járjunk utána, mennyire megbízhatóak a háromszéki „vastehenek”, milyen minőségű tejet tárolnak bennük, ki, és milyen rendszerességgel ellenőrzi ezeknek a törvényes működését.

Tegyünk Kézdiszékért!

Sokan találkozhattak Kézdivásárhelyen, március 15-én a Tegyünk Kézdiszékért! nevet viselő civil szerveződés szórólapjával, a kezdeményezés alapvető jellemzői, hogy teljes mértékben politikamentes, és minden érdeklődő előtt nyitott.

Röviden

Máris 6,4 ezer lejre bírság Március 5–19. között a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság munkatársai specifikus ellenőrzéseket végeztek: közel száz egységet ellenőriztek, 5 alaklommal összesen 6,4 ezer lejre bírságoltak, továbbá 40 kilogramm élelmiszert elkoboztak (ebből 18 kg húst, 3 kg tejterméket), és 530 kilogrammot visszavontak a forgalomból. A legfőbb kihágásokként a szakemberek a piszkot, […]

Részeredmények vannak

Módosította a képviselőház a 2017/153-as törvényt, olyanformán, hogy a 20%-os béremelésből eddig kimaradt tanügyi személyzet is részesüljön abból – tájékoztatták a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) megyei képviselőit a tegnapi gyűlésükön – számolt be lapunknak rögtön Bukarestből való érkezése után Nagy Gábor szakszervezeti elnök.

Harapós kutyát fogtak be

Agresszív kóbor kutyát fogtak be Sepsiszentgyörgy központjában. Az ebet korábban bántalmazhatták, ezért – egyfajta védekezésképpen – támadt a közelébe kerülő személyekre – tudtuk meg a szépmezői kutyamenhely szakembereitől.

Új díjat is alapítottak

Örvendetes volt annyi jó közösségi programról hallani a Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) tegnapi díjkiosztó ünnepségén a Zamat kávézóban, ahol Az év civil szervezete díjra benyújtott pályázatokat ismertette Bereczki Kinga elnök.

Nincs második esély

Továbbra is kiemelt figyelmet fordít a kormány az iskola és munka közötti mezsgyén rekedt fiatalok (ún. NEET-ek) foglalkoztatására, közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Kelemen Tibor munkaügyi igazgató.

Fogy az idő

Aki nem regisztrált, vagy nem biztos abban, hogy korábban regisztrált-e, az térjen be az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodáiba, és tegye meg, illetve ellenőrizze ezt a hétvégi határidőig. Aki nem regisztrál, az nem szavazhat a magyarországi országgyűlési választásokon – hangzott el tegnap a közös EMNP–EMNT-sajtóértekezleten.