Halott a Szépmezőn

Tegnap este egy személy elhunyt, egy pedig kórházba került egy Szépmező-környéki balesetben. Információink szerint egy személygépkocsi kerítésnek hajtott. A részletekre visszatérünk. 

250 helyi karácsonyfa

A Kovászna megyei állami erdészet közölte, hogy idén maximum 250 karácsonyfának való fenyőt dobnak piacra, ezeket Kovászna és Bereck környékéről vágják ki. Az árak a tavalyiak: 0,7 m–1,30 méterig 20 lej plusz áfa, 2 méterig 25 lej + áfa, 3 méterig 40 lej plusz áfa. Az ennél nagyobb fákat különleges rendelésre vágják ki, méterenként 40 lejes áron. 

Korábban érkezik a nyugdíj

A munkaügyi minisztérium tájékoztatása szerint a postások december 22-ig kiviszik a nyugdíjakat, az elmaradt összegeket és más jellegű juttatásokat pedig a december 19–22. közötti időszakban fizetik ki. Szokásos módon, ha nem találja otthon a nyugdíjast a postás, értesítést hagy hátra, és december 28-áig a postán vehetik fel a nekik járó összegeket. A bankok változatlanul december 14-én utalják a nyugdíjakat. 

Cserbenhagyásos gázolás

Kedden este értesítették a rendőrséget, hogy a megyeszékhelyi 1918. december 1. és a Sport utca kereszteződésénél egy személygépkocsi nem állt meg a zebránál, elsodort egy gyalogost, majd elhajtott. Utólag azonosították a sofőrt, cserbenhagyás és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás ellene. A balesetben könnyebben sérült egy 63 éves nő. 

Ablakmosó és tejpor

A négycsillagos bálványosi szállodában ablakmosó folyadékban oldották fel a tejport a szülők, és kétéves gyerekük kórházba került, adta hírül tegnap a maszol.ro portál. A gyereket a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, de rövid időn belül, mivel állapota megfelelő volt, a szülők saját gépkocsijukkal vitték Bukarestbe. A nyomozáson kiderült, hogy tévedésből került a folyadék a minibárba, a fogyasztóvédelem 20 ezer lejre büntette a szállodát, a rendőrség eljárást indít az ügyben. 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
  • User
    Dátum: 2017. december 7., 20:51
    ÉRTÉKELÉS: 4

    kezdin a vasutatjaro elott levo korforgalomba ugyan azt a godrot az iden mar -negyszer-4-betomtek aszfaltal de ismet eltunt belole a tomes.Ez most minek lehet hivni;lopas,rablas,nemtorodomseg,hozza nemertes?MEG MEDDIG???

Ajánló

Kukaosztás

A Gosp-Com Kft. értesíti a kézdivásárhelyi magánlakások tulajdonosait, hogy július 17-én, kedden a Bem József és Fortyogó utcákban, július 18-án, szerdán a Turóczi Mózes, Tóth Sámuel, Vásárhelyi Péter, Ráczok, Malom, Híd és, Rózsapalló utcákban osztják a 120 literes konténereket. Bővebb információ a 0267.361.060-as telefonszámon vagy a cég székhelyén.

Röviden

Csarnok lángolt Nagybaconban Nagybaconban pénteken reggel egy fafeldolgozó csarnok borult lángokba. Három tűzoltóautóval siettek a helyszínre a lánglovagok, illetve az eloltásban baróti önkéntesek is segédkeztek. A tűz végül a csarnok tetőszerkezetét károsította 800 négyzetméteren, ennek következtében be is omlott, így nehezítette a tűz teljes, végleges kioltását. Szerencsére emberi áldozatokat nem követelt a szerencsétlenség. Az előzetes […]

Falunapok jó hangulatban

Jókedvvel, és szép, napsütéses időben vették kezdetüket szombaton délben a nagyajtai falunapok. Úgy tűnt, a jó hangulat mindenkit elárasztott, aki délben ott volt a falu központi parkjában felállított színpad előtt, melyen sorra léptek fel a meghívott műkedvelők.

Ezúttal nem volt orrvadászat

Egyik, Erdővidéken járó olvasónk arra figyelmeztette lapunkat, hogy július 9-én, hétfőn az eső védelme alatt feltehetőleg orvvadászok puffogtattak a Bibarcfalva környékén lévő erdőkben.

Jövőre is jövök!

Nem volt egyszerű megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy 39 hátrányos helyzetű gyermeket egy hétig táboroztassanak Uzonkafürdőn, de az Életmentő kupakok Egyesület tagjainak, és számos más magánszemélynek köszönhetően mégis létrejött.

Intelmek online-ra

Országos akció részeként, a háromszéki rendőrség is bekapcsolódott az Europollal partnerségben kivitelezett, az internetes vásárlás veszélyeire figyelmeztető kampányba. Mi a panaszokra is kíváncsiak voltunk.

Ajándékba kapott pillanatok

Rendhagyó tárlat a Bilek Ferencé, mondta Demeter János, a Vadon Egyesület elnöke a csütörtök esti megnyitón a vadászmúzeumban, mert a képek szerzőjével való megismerkedése után hamar kiderült, a gemenci ártéri vadon csodáit megélő és megörökítő fotós műveinek Szentgyörgyön is helye van, holott ekkor még nem is látta őket. Azt viszont már tudta, hogy Bilek irigyelhető pillanatok tanúja, illetve „ilyen fotókat készít az, akire a Nagy Öreg barátságosan ránéz hajnalban”.

Ez is Románia

Sikeresen visszaperelte Romániában a jogtalanul elvett márkanevét és emblémáját a debreceni Hajdú Gabona Zrt., amely árujának mintegy felét Románia területén, főleg Erdélyben értékesíti. A cég márkanevét egy román cég védte le és részesedést követelt.

Ötszáz állás az Unióban

Közel ötszáz állást kínál Európa valamely országában az Európai Foglalkoztatási Központ (EURES). A legtöbb munkaerőt a szolgáltatások terén keresik, Ausztriába.

Évadzáró Kovásznán

Pénteken a kovásznai városi művelődési ház Ignácz Rózsa-termében tartották az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub és a Fábián Ernő Népfőiskola közös évadzáró rendezvényét, aminek keretében Böszörményi Zoltán költő, író, szerkesztő és Mandics György tanár, költő, író mutatták be köteteiket.

Nő az igény a szájhigiéniára

Felnőttek, gyerekek egyaránt félnek a fogorvostól, viszont fontos az ellenőrzés és kezelés, és remélhetőleg egy idő után természetes lesz ez a folyamat – vélik a fogorvosok. Napjainkban sokkal több gyereket visznek ellenőrzésre, mint korábban, de a szájápoláson még van, amit javítani.

Röviden

Ojtoz ünnepel A hétvégén ojtozi napokat tartanak. Szombaton 17 órakor nyitják meg a rendezvényt, 18 órától Kusztura Sándor-koncert, 20 órától Misa-koncert, 21 órától pedig utcabál és tábortűz szórakoztatja a közönséget. Vasárnap 10 órakor megkezdődnek a labdarúgó-mérkőzések, 14 órakor begyújtanak a bográcsok alá, ezenkívül pisztrángsütéssel és egyéb kulináris különlegességekkel csábítanak. 17 órától Klára Kamila, 19 órától […]

Közel ezren Bekéért és Szőcsért

Az előző szimpátiatüntetetéshez képest jóval többen, közel ezren gyűltek össze Kézdivásárhely főterén azért, hogy kiálljanak az ún. székely terroristaper két áldozatáért, Beke Istvánért és Szőcs Zoltánért. Ezúttal nem csak a barátok, hanem a magyar politikai pártok és civil szervezetek is csatlakoztak az akcióhoz.

Közvitán a tervezet

A sepsiszentgyörgyi városháza honlapján ismertették, ott vehető szemügyre, vitatható az a tervezet, amely az 1,9 tonnásnál nagyobb áruszállító és a kilenc főnél több férőhelyes személyszállító járművek parkolását tiltaná meg a város közterületein 18–6 óra között (kivétel a rakodás). A tervezet a parkolóhely- és garázsbérlők esetében is változásokat hozna.

Ösztönözni kell a gyűjtést

Az elmúlt időszakban nagy csend övezte a szelektív hulladékgyűjtés terén igencsak fontos, a környezetre nagyon káros elemek begyűjtését. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a háromszékiek hogyan viszonyulnak ehhez.