Halott a Szépmezőn

Tegnap este egy személy elhunyt, egy pedig kórházba került egy Szépmező-környéki balesetben. Információink szerint egy személygépkocsi kerítésnek hajtott. A részletekre visszatérünk. 

250 helyi karácsonyfa

A Kovászna megyei állami erdészet közölte, hogy idén maximum 250 karácsonyfának való fenyőt dobnak piacra, ezeket Kovászna és Bereck környékéről vágják ki. Az árak a tavalyiak: 0,7 m–1,30 méterig 20 lej plusz áfa, 2 méterig 25 lej + áfa, 3 méterig 40 lej plusz áfa. Az ennél nagyobb fákat különleges rendelésre vágják ki, méterenként 40 lejes áron. 

Korábban érkezik a nyugdíj

A munkaügyi minisztérium tájékoztatása szerint a postások december 22-ig kiviszik a nyugdíjakat, az elmaradt összegeket és más jellegű juttatásokat pedig a december 19–22. közötti időszakban fizetik ki. Szokásos módon, ha nem találja otthon a nyugdíjast a postás, értesítést hagy hátra, és december 28-áig a postán vehetik fel a nekik járó összegeket. A bankok változatlanul december 14-én utalják a nyugdíjakat. 

Cserbenhagyásos gázolás

Kedden este értesítették a rendőrséget, hogy a megyeszékhelyi 1918. december 1. és a Sport utca kereszteződésénél egy személygépkocsi nem állt meg a zebránál, elsodort egy gyalogost, majd elhajtott. Utólag azonosították a sofőrt, cserbenhagyás és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás ellene. A balesetben könnyebben sérült egy 63 éves nő. 

Ablakmosó és tejpor

A négycsillagos bálványosi szállodában ablakmosó folyadékban oldották fel a tejport a szülők, és kétéves gyerekük kórházba került, adta hírül tegnap a maszol.ro portál. A gyereket a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, de rövid időn belül, mivel állapota megfelelő volt, a szülők saját gépkocsijukkal vitték Bukarestbe. A nyomozáson kiderült, hogy tévedésből került a folyadék a minibárba, a fogyasztóvédelem 20 ezer lejre büntette a szállodát, a rendőrség eljárást indít az ügyben. 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
  • User
    Dátum: 2017. december 7., 20:51
    ÉRTÉKELÉS: 4

    kezdin a vasutatjaro elott levo korforgalomba ugyan azt a godrot az iden mar -negyszer-4-betomtek aszfaltal de ismet eltunt belole a tomes.Ez most minek lehet hivni;lopas,rablas,nemtorodomseg,hozza nemertes?MEG MEDDIG???

Ajánló

Drágul a parkolás

A jövő évtől Sepsiszentgyörgyön emelkednek a parkolási díjak, közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester. A parkolási díjból begyűlt összeget oktatásra, a fogyatékkal élők és a kerékpárosok támogatására fordítják. Nagyjából 800 ezer lejnyi bevétellel számolnak.

Járulékos gondok

Év végi költségvetés módosításról, illetve a 131-es út újjáépítésének pályázata kapcsán egy járulékos határozat elfogadásáról döntöttek csütörtökön a baróti tanácsosok. Emellett „járulékos” gondok is szóba kerültek.

Lesz vakációs csekk!

A turisztikai miniszter ígérete szerint az üdülési jegyeket 2018 első évnegyedében osztják ki a közalkalmazottaknak. Ez az ígéret annyival „súlyosabb”, mint a korábbiak, hogy – állítólag – a szükséges anyagi fedezetet belefoglalták a 2018-as költségvetés tervezetébe.

Röviden

Gyereket ütött el Csütörtökön 13.30-kor a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcában történt baleset. Egy 76 éves sofőr, aki a Penny felől közlekedett a Lidl üzlet felé, egy útfestéssel és táblával is jelzett gyalogátjárón ütött el egy 9 éves gyermeket, aki szerencsére a bal térdén szerzett horzsolásokkal és ütéssel megúszta. A sofőr alkoholtesztje negatív volt, gondatlanságból elkövetett testi […]

Lemondott két tanácsos

Kézdivásárhely tanácsa tegnap tartotta idei utolsó ülését, melyen a legfontosabb döntés a jövő évtől esedékes helyi adók emelését érintette.

Elköltöztették a várostáblát

Csíkszereda irányába szerdán elhelyezték a várostáblát a korábbi helyéről a Sepsi Aréna előtti útszakaszra, jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

„Csak” juhokat ölnek

Aránylag csendes, „medvementes” hetek voltak az elmúlt időszakban – legalábbis az Olt menti településeken. A medve Dálnokba járt be, és „csak” néhány juhot s tucatnyi baromfit pusztított el.

Januártól nyit a rendelő

Arról már írtunk, hogy a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat által működtetett szépmezői kutyamenhelyet egy orvosi rendelővel bővítették volna, ám a bukaresti engedély több hónapon át késett, most úgy tűnik ez az akadály elhárult.

Baj van a hódokkal

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatal szervezésében kedden egész napos tanácskozáson vitatták meg, mi a teendő a környéken elszaporodott és károkat okozó hódokkal.

Nőnek a szakadékok

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a mindenkori kormányok szociálpolitikájának köszönhetően az évek során kialakult egy úgynevezett szegénységi spirál. Ezt pedig csak bátor döntésekkel lehetne megszakítani, ellenben úgy tűnik, hogy jelen pillanatban alkalmatlan erre a politikai osztály.

Röviden

Gyanús csomag az úttesten Tegnap délután Sepsiszentgyörgyön, a Szemerja negyedben egy, a Kolcza vendéglő mellett, az útszélen hagyott gyanús csomag miatt riasztották a tűzszerészeket. A fekete bőröndnek kinéző csomagot egy ideig kerülgették az autók, majd megjelent a rendőrség készenléti csoportja, a rendőrség és a tűzszerészek és lezárták mind az autós, mind a gyalogos forgalom elől […]

Kiállta a bizalom próbáját

Kovászna Megye Tanácsának képviselőtestülete legutóbbi ülésén jóváhagyta a Barótot Vargyason keresztül Hargita megyével összekötő út korszerűsítésére vonatkozó pályázat gazdasági műszaki mutatóit. A 17 kilométeres útszakasz felújítása 47 millió lejbe kerül.

Az öregség örömei

Hétfőn a Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi idősgondozó szolgálata régiós karácsonyi ünnepségre invitálta a város közelségében élő ápoltjait. Tegnap hasonló találkozót szerveztek Kovásznán, ma az erdővidékieknek pedig Baróton.

Az óvodák megújulásáért

Egy éve indult el Magyarország Kormányának támogatásával a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program, melynek kivitelezésére Erdélyben az RMPSZ-t kérték fel stratégiai partnerül. E program második szakaszában, az ingatlanberuházások és -fejlesztések (óvodák, bölcsődék), játszóterek, zöldövezetek kialakítása mellett hangsúlyos szerepet kap az óvónők képzése is.