Vándorbölcső-mozgalom indul

Május elejére várjuk a harmadik gyermekünket. Az első két gyermekünk a kórházból való hazahozatal után Mózes-kosárban, majd gyermekágyban lett elhelyezve. Most úgy döntöttünk, a harmadik babánkat 6 hónapos koráig bölcsőben fogjuk elhelyezni, ringatni.

Amikor elmentem Sepsiszentgyörgyre, Veres Ferenc asztalosműhelyébe, és megrendeltem a bölcsőt, akkor meséltem neki arról, hogy Magyarországon működik egy vándorbölcső-mozgalom. Beszélgetésünk után felajánlotta, ha én rendelek egy bölcsőt, akkor ő ad még egyet ajándékba, és indítsunk el mi is vándorbölcsőket. Jelenleg három bölcső van legyártva, és tegnap megrendeltem beléjük a matracokat is.

A harmadik bölcső megvételéhez és útnak indításához támogatót keresünk, s további bölcsők megvételére és útnak indítására is lehet jelentkezni. Egy bölcső ára matraccal együtt 300 lej, vagy 21 ezer forint. Aki hozzájárul egy bölcsővel a programhoz, annak a neve felkerül a bölcsőre, s majd ugyanúgy az összes kisbabáé, akiket a bölcsőben ringattak.

A programot a Gyarapodó Magyarság mozgalom keretén belül indítjuk, együttműködve a magyarországi Három királyfi, három királylány mozgalommal. Magyarországról is várunk bölcsőket, ezzel is erősítve az együvé tartozásunkat. Bölcsőfelajánlást bárhonnan fogadunk, akár már meglévő és kinőtt, használaton kívüli bölcsők formájában is, vagy egy új bölcső beszerzésére.

Várjuk olyan gyereket váró székelyföldi családok jelentkezését is, akik örömmel használnának fél évig egy vándorbölcsőt. A bölcsők kihelyezését és nyomon követését vállaljuk, valamint az e bölcsőkben ringatott gyerekeknek találkozót szervezünk a kertünkben lévő kápolnában.

Sepsiszéki Nagy Balázs és Erika (www.uzvolgye.info, tel.: +40.760.779.835)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.