Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Profiltisztulás a baloldalon

Nem telik el úgy hónap, hogy ne igazolna át egy politikus valamelyik életképtelen baloldali pártból a két, stabil választói bázissal rendelkező szervezet valamelyikébe. A legerősebb ellenzéki politikai alakzat egyértelműen a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK), de a Momentumnak is minden esélye megvan arra, hogy a következő országgyűlésbe bekerüljön.

A Jobbiknak nemcsak a tagsága fogyatkozott meg drámai mértékben, hanem a politikusgárdája is, a korábbi elnök, Jakab Péter már saját mozgalmat vezet (a semmibe), Stummer János a Momentumhoz csatlakozott nemrég, Szilágyi Szabolcs volt országgyűlésiképviselő-jelölt, önkormányzati képviselő a DK miskolci frakciójába ült át a minap. De hosszú azok sora Varga-Damm Andréától Bencsik Jánosig, akik már a legnagyobb vérveszteséget okozó Mi Hazánk megalakulása után távoztak az alapításkori értékeit megtagadó pártból.

Úgy tűnik, hogy az MSZP, a Jobbik és az LMP szép lassan megszűnik, a Párbeszéd soha nem létezett, más kérdés, hogy egyre több parlamenti képviselővel rendelkezik választásról választásra. Viszont mihelyt nem nyúl alá sem az MSZP, sem a DK, sem a Momentum, a magyar politikatörténet leghatékonyabb parazitapártja szét fog porladni. Az IDEA legfrissebb, novemberi közvéleménykutatási adatai szerint a Fidesz 52, a DK 18, a Momentum 5 százalékon áll a biztos szavazók körében, a többi párt a küszöb alatt tanyázik. Egyet leszámítva.

Az eredeti Jobbik eszmeiségét továbbvivő Mi Hazánkat 8 százalékra mérték, s mivel mindig is megvolt a nemzeti radikalizmusnak egy 10–15 százaléknyi támogatottsága Magyarországon, e párt, mely életképességét bebizonyította az idei választáson, stabil tényező lehet hosszú távon a magyar politikai életben. Az ideiglenesen kétosztatúvá lett politikai mező lassan ismét hárompólusúvá válik.
A profiltisztulás eredményeképpen a baloldalon marad két globalista bekötöttségű, külföldről pénzelt komprádorpárt, a fiatalosabb, trendibb Momentum és a kommunista internacionalizmust ál-européer kozmopolitizmusra cserélő DK. Győzelmi esélyeik egyelőre igen csekélyek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások