Felhívás!

Paprikajancsik és szadisták

A félreértések és a képmutatás legmagasabb foka az, ami az utóbbi időben a határidő előtt szabadon bocsátott elítéltekről elhangzott, a közbeszédtől a parlamenti vitákig. Röviden: az Európai Unión belül, a börtönökben 18 előírást kell betartani. Mivel Romániában ez nagyon kevés fogvatartási intézményben lehetséges a túlzsúfoltság miatt, az ország évről évre nagy büntetéseket fizet, a rabok pedig, szabadulásuk után, gyakran nemzetközi bíróságokon nagy kártérítést nyernek, amit én és ön, kedves olvasó, az adópénzünkből fizetünk. Panaszkodunk, hogy az állam többet költ a bűnözőkre, mint az egyetemistákra, mint az árvákra. Többet bizony, pontosan 5180 lejt havonta mindegyikre, hivatalos adat. Ezért 2017-ben megvitatták, és az idén a PSD-kormány megszavazta törvényt, miszerint a rossz körülmények között tartottak kérhetik büntetésük arányos lerövidítését. Szemléltetem: ha én rossz fát teszek a tűzre, és arra ítélnek, hogy egy harminckilós zsákot elcipeljek Málnásig, rendben van, de ha februári hóviharban indulok, maga a bíró szól, amikor Oltszemnél tartok, hogy elég volt, fiam.

A kiszabadultak közül többen újra súlyos bűncselekményeket követtek el. Huszonkét ezerből mintegy ötszáz. Negyvenkettőből egy. Ki a hibás? Persze, a PSD és az RMDSZ. Nos, lássuk a tényeket. Visszaeső bűnözők mindig voltak. Ha a hálátlan, javíthatatlan gazember még egy évet a dutyiban ült volna, egy év múlva nem még elvadultabban jött volna ki? A mostani visszaesési arány nem magasabb a mindenkorinál. Két évvel ezelőtt a PNL és az USR, gyakorlatilag minden parlamenti csoport, támogatták a törvényjavaslatot, mi több, a nagy liberális vezér Raluca Țurcan a PSD-t vádolta, hogy késlelteti elfogadtatását. És dicsekedtek, hogy az ötlet „anyukája” Raluca Prună, Cioloș miniszterasszonya. Most, hogy a nép szadista szomját kielégítsék, visszavonták a törvényt. Mert a nép fittyet hányt a normális családért kiírt népszavazásra, de majdnem kétszer annyian rohantak megszavazni, nehogy egy szerencsétlen egy nappal hamarabb szabaduljon.

Az Európai Bizottság máris felhörrent az uniós normákat sértő lépésre.

Tisztelet Márton Árpád és Kónya-Hamar József képviselőinknek, akik nem követték el a Sas-kabaréba illő pálfordulást. A többi eremdéeszes, szokás szerint, amerre a szél fúj. Magyarként restellem…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.