Felhívás!

Nem csak Kovásznán lehet elkapni

Mostanában nem a legjobb a kovásznainak lenni, legalábbis sok más településen élő szerint, aki biztos benne, hogy a kovásznai fertőzött, és ezért jobban teszik a kovásznaiak, ha nem járnak ki a városból, vagy jobban teszik a nem odavalók, ha nem mennek oda – a paraszti ész így működik. Mert, ugye, a vírus az betartja a település határát, és a várostáblán kívül nem megy, de ha az ember átlépi a városhatárt, akkor már kész: jó eséllyel fertőzött lesz…

Hallom, hogy a napokban a kovásznaiakat nem engedték Kézdivásárhelyen a gyárakban dolgozni. Elvégre fő az elővigyázatosság. Ez érthető, és helyes döntés. Ami viszont nem érhető, és sokak számára nehezen fogható fel, hogy egy olyan láthatatlan ellenségről beszélünk, mely úgy terjed, vagyis úgy fertőz meg, hogy először észre sem vesszük. Attól, hogy nem járnak egyesek Kovásznára, miért gondolják, hogy védve vannak a vírustól? A vírus nem csak onnan jöhet, főleg Kézdivásárhely esetében bárhonnan, mivel tranzit zóna vagyunk.

Azok, akik a Kauflandban agyatlanul harácsolnak, hogy majd lisztel és cukorral éljék túl a világvégét, nem gondolnak arra, hogy éppen vásárlás közben kapják el a vírust, egy arra tévedet megyén túli, vagy külföldről hazatért személytől? És ha elkapták, legkevésbé a cukor vagy a liszt fogja őket megmenteni.

De ugyanez a helyzet a patikák előtt is, mindenki tolong, egymás hátára mászik fel., de ha valaki tüsszent, az már ellenség, holott lehet pont az hordozza a vírust, aki semmi tüntetet nem produkál egyelőre.

Ezért kellene az emberek megértsék, hogy nem a kovásznaitól való félelem és távolságtartás jelent megoldást a járvány ellen, hanem az, ha szépen otthon maradunk, és a lehető legkevesebb érintkezünk más emberekkel.

Szász Zsombor, Kézdivásárhely

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.