Felhívás!

Nagyváradon bizonyítottak

A kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum diákjai március 28-án részt vettek a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum által szervezett Gazdálkodj okosan! elnevezésű országos tanirodai versenyen. A taniroda vagy gyakorló cég egy modern tanítási módszer, amelyet az Európai Unió legtöbb tagállamában sikeresen alkalmaznak, és a középiskolai gazdasági oktatás szerves része. A vállalkozásokat XI. osztályban hozzák létre a diákok a IX–X. osztályban elsajátított ismereteikre támaszkodva, és XII. osztály végéig működtetik. Ezeken keresztül alkalmuk van gyakorlatba ültetni elméleti ismereteiket, ezáltal felkészülhetnek egy jövőbeni gazdasági karrierre.

Iskolánkat két csapat képviselte: a Mátyás Erika tanárnő vezette, Bokor Bernadett Erna, Nagy Karola, Nagyoláh Lázár, Sidó Réka, Szabó Andrea alkotta F. E. Ecoprint Kft., valamint a Csavar Magda tanárnő által irányított, Barthi Boglárka Erzsébet, Bartók Boróka, Daczó Beatrix, Opra-Bodi Sándor és Varga Emília összetételű F. E. Live Kft. A versenyen kiemelt fontosságot kap a tudatos fogyasztásra nevelés, külön díjazzák a fogyasztóbarát diákvállalkozásokat.

A megmérettetés tulajdonképpen egy expó, melynek keretében a diákvállalkozások bemutatkoztak egy általuk felállított és saját készítésű reklámanyagokkal ellátott standdal. A szakmai zsűri értékelte a diákok gazdasági ismereteit, kommunikációs készségeit, rátermettségét, kreativitását, valamint az általuk készített reklámanyagokat. Az országos verseny első, legjobb standnak ítélt díját az Ecoprint Kft. érdemelte ki, és elnyerte a fogyasztóbarát diákvállalkozás címet. A Live Kft. a fogyasztóbarát diákvállalkozás címet nyerte el.

Mátyás Erika, Kézdivásárhely

A levelek tartalma nem föltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.