Felhívás!

Két tábor egy helyen

Július 4–7. és 25–27. között Kurtapatakon, a Zonda Lovardában táboroztak a gyerkőcök. Míg az előbbi dátumon a nagyobbak ottalvóként, addig az utóbbiban a kicsik naponta bejártak. Mindkét tábor a játék, mozgás, egészségvédelem, élmények és baráti kapcsolatok kialakításában és elmélyítésének jegyében történt.

A két táborban összesen 45 gyerek vett részt, akik önfeledten pancsolhattak a vízben, lovagoltak, mozogtak, játszottak, örvendtek egymásnak és ápolták a baráti kapcsolatokat, hiszen 80 százalékuk ezeknek a gyerekeknek visszajáró. Nagyobb részük a közeli falvakból érkezett: Albisból, Csernátonból, Kézdiszentlélekről, Kurtapatakról, Esztelnekről, Hatolykáról, Torjáról, de Kézdivásárhelyről is jelentkeztek.

Sokat kézműveskedtünk, de énekeltünk népdalokat és vallásos énekeket, játszottunk népi gyerekjátékokat, és naponta volt egyensúlytorna, gyerekjoga. Mint mindig, most is jó időt fogtunk ki, így a strandolás nyújtotta a mindennapok fénypontját. Ezen kívül a lovaglás, az íjászat, a falunéző, a Ki mit tud?-versenyek és a Tábori Licit vált közkedvelt szórakozássá.

Mindezek nem valósulhattak volna meg néhány olyan lelkes személy nélkül, akik vállalták a feladatokat, a tábori élettel járó figyelmet, kedvességet, törődést és tevékenységek lebonyolítását: Gere Judit tanítónőnek, Fekete Bernadettnek, Gothár Melinda óvónőnek, László Laurának és Fejér Juditnak a táborozók és szüleik nevében is köszönettel tartozunk.

Köszönettel és elismeréssel tartozunk a Zonda Lovardának, amely személyzetével segítségünkre volt mindvégig, valamint az Ica Csárdának, amely biztosította az étkezést.

Hodor Enikő, Kézdivásárhely

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.