Felhívás!

Képlékeny időben

Elemi szinten vagy akadémiai magasságban, sok esetben mélységben tájékozódik az ember, nemzetiségétől itt-ott függően. Minálunk az igazság is elemi erővel kívánkozik fényre. Magyarázat e történelmi óriásfestmény mindkét túloldalán… Egyébként a tájékozódási szándéknak és a haszonlesésnek is (lásd: profitéh) megvan a maga magassága. A tájékozódás és tájékoztatás is lehet öntörvényű ebben a mai korban. Lásd, amiből nem hömpölyög pénz, egyben értelmetlen is, tehát káros.

Igen, majdnem tévedtünk, ugyanis ma, itt és másutt is lehet gyúrni magát az időt. A gyúrható (deformálható) idő sok mostani aka(r)démia magyarázó szótárában benne van. Sőt az is, ahol parlamenti választások előtt és után változnak azok. A mai hazai történészek visszalovagolva – sokan lopott lovakon – a történelemben, már ott tartanak, hogy ennek a nagyon ősi román népnek abszolút semmi köze eredetileg a dákokhoz. Másik, még akadémikusabb történészsereg már azt vallja, Krisztus előtt már jóval létezett a román nemzeti többséget alkotó román nép…

Ahol gyúrható, képlékeny a történelem és a jelenkor egyaránt, ott képlékeny az igazság is. És ezzel nem fedeztem fel semmi újat, hiszen a bolha- vagy marhapiacon ugyanezt vallják fennhangon, de rövidebb és tényszerűbb bizonygatással.

Az érvelés ott érvényesebb, ahol főként a kenyér nyom a latban. Kiszámíthatatlan, hová fejlődik kínjában a történelmi múlt, ha Egyiptom is lemarad a jelenkor prései alatt. Mindezt mi, kinyilvánított és szedett-vedett törvényekbe iktatott, majd ugyanazon törvényrendszerek halmazai szerint kisebb-nagyobb kisebbségekbe nyomorított magyarokként éljük meg. Már amennyit és ahogyan élnünk adatott emitt. És itt van a kutya elásva, természetesen a mi ugató magyar kutyánk, ugyanis abszolút képlékeny és ennek megfelelően teljesen megbízhatatlan törvények védik önmagukat, azokra tehát nem számíthatunk.
Fejünk fölött járnak-kelnek alig se titokzatos vírushullámok kormányok előtt és utánuk bőven, egymást védve veszettül. Kihez fordulnál? Magunkban bízhatunk elejétől fogva.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.