Felhívás!

Jelentés a zárt osztályról

Románia–Magyarország 8–1. Legalábbis a miniszterelnökök terén. Ugyanis Romániában 2010 óta nyolcan forgatták a kormányrudat (volt, aki kétszer, háromszor), míg az anyaországban szegény Orbán Viktort a választók nem engedték haza, a felcsúti kisvasúton cocokázni két meccs között. Érdekszövetségünk, el kell ismerni, elavulhatatlan érdemeket szerzett a kormányok beiktatásában és hazaküldésében. Hogy csak az utolsó évet nézzük: egészen nyárig támogatták a PSD-kormányt, majd egyszerre ellene fordultak, bár az egy fikarcnyival sem lett rosszabb, mint egy nappal azelőtt (vagy mondjuk fordítva, egy fikarcnyival sem volt jobb egy nappal azelőtt). Októberben hazaküldték, novemberben már egy Orban-kormányt szavaztak meg. A nagy szerelem februárig tartott, amikor leszavazták Orbant. Miért? Mert az nem tartotta meg ígéretét, miszerint nem erőlteti a kétfordulós polgármester-választást. Ejsze hittek az ígéretében, na ne! Most, szombaton meg mikor Románia lezárta határait és a lakosoknak szobafogságot parancsol egy vírus, az RMDSZ megszavazta ugyanazt az Orban-kormányt, amelyet leváltott februárban.

A régi-új kormánytagok bizottsági meghallgatása átlag hét percet tartott. Na ezt már értem, ugyanis 1984-ben én is felügyeltem egy olyan vizsgán, ahol a résztvevők délben még öt–hat osztállyal rendelkeztek, estére pedig megvolt a nyolc osztály elvégzéséről szóló bizonyítványuk.(Azaz már egy hete megvolt a titkárságon, csak alá kellett írni).

Mózes törvényében van egy kitétel. Ha egy férfi elválik feleségétől, adjon annak válólevelet. Ez a nő védelmét szolgálta, amolyan „tanúsítom, ez az asszony nem erkölcstelen, nem lusta, egyszerűen nem szeretem már”, a nő újra férjhez mehetett. De ha újra elvált, nem mehetett vissza az első férjéhez, mert ez „utálatosság” lenne. Persze nem gyanítom képviselőinkre felettébb bibliaolvasó szokásait, sem hogy az ingerküszöbük túl magasan helyezkedne el. Azt viszont elvárnám, hogy egy magyar embert ne fertőzze meg a fanarióta erkölcs(telenség), amint átlépi a Kárpátokat.

A híres színészpár, Richard Burton és Elisabeth Taylor azzal tartották izgalomban a rajongóikat, hogy hol elváltak, hol újraházasodtak. Csakhogy hollywoodi raplijuktól nem függött sem az ipar, sem az államtartási hiány, sem az emberek fizetése meg nyugdíja.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.