Felhívás!

Ennek is van jó oldala

Most, hogy már mindenkinek kötelessége otthon maradni, tényleg ideje elkezdeni megkeresni a dolgok pozitív oldalát. Tisztában vagyok nyilván napjaink súlyosságával, vannak olyan oldalai a kialakult helyzetnek, amelyeket nem szabad szem elől téveszteni. Azonban úgy gondolom, ahhoz, hogy megmaradjon a józan eszünk, mentálisan – legalább – egészségesek tudjunk maradni, fontos a jó dolgokra is összpontosítani.

Értékeljük tehát az időt. Hiszen mikor volt utoljára lehetőség rá, hogy a család együtt legyen? Társasozzunk, nevessünk, játsszunk, beszélgessünk, fejezzük be azt a feladatot, amit hónapok óta halogatunk – igen, mindenkinek van ilyen. Csináljunk bármit, ami mosolyt csal az arcunkra. Olyan komor minden, szürke és rideg, és ezen a márciusi napsugár sem segít. De kacagjunk bele a világba, ordítsuk a vírus fülébe: na, ezt nem, a jókedvet nem veheted el tőlünk!

Nem is olyan régen, Bálint-nap környékén írtam, milyen kár, hogy a pároknak nincs elég idejük egymásra. Haha, no lám, megadatott! Egyebünk sincs, mint időnk. Ha már megnéztünk minden kiszemelt filmet, sorozatot, kiolvastuk könyvünket, utolsó szintre vittük a Candy Crusht a telefonon, akkor máris áttérhetünk emberi kapcsolataink, szerelmi kapcsolatunk ápolására. Vagyis inkább: jobb lenne ezzel kezdeni.

A kis felgyorsult világunkban ugyanis nem volt időnk arra, hogy egy pohár bor (vagy bármi más, de én azt szeretem) mellett leüljünk, beszélgessünk fontos és teljesen véletleszerű dolgokról. Valószínűleg nem is igazán tudjuk most kezelni a tényt, hogy sehová nem kell igyekeznünk, senki és semmi nem siet. Elő hát a borral, az elfojtott gondokkal, gondolatokkal. Bújjunk össze, beszélgessünk, szeressünk!

Nem vagyok egy Szabó Péter, a kapcsolatokhoz is vajmi keveset értek, azt hiszem, de azért látom a környezetemben, hogy ez a kis pihenő, lelassulás talán mindenkire és minden kapcsolatra ráfér. Nem ilyen áron kellett volna megkapnunk, de ha már itt van, használjuk ki! Kitartást és türelmet ezúton is mindenkinek!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.