Felhívás!

Dolgozni kellene, Ludovic!

Megállás nélkül rázza a pofonfát Románia miniszterelnöke. Csak azért nem hiszi magát Istennek, mert az a hely már foglalt az államfő által.

Aszongya a múlt héten: ő nem ért egyet az alkotmánybíróság döntésével! Hát kit érdekel, Ludovic (mert Lajosnak, mint egykori brassói unitárius barátaid tették, nem szólíthatlak, s engedd meg, hogy az idősebb jogán tegezzelek), hogy te egyet értesz-e vagy sem? Egy jogállamban, ami állítólag a ti diadalmas bevonulásotokkal kezdődött, az alkotmánybíróság döntését senki nem kommentálja, azok általánosan kötelezőek. Ja, hogy főnököd, Iohannis is eldönti, hogy melyek azok az alkotmánybírósági határozatok, amit azonnal végre kell hajtani, és melyek azok, amelyeket nem, az nem azt jelenti, hogy igazatok van, csak azt, hogy összenő, ami összetartozik.

A hét végén pedig így szóltál bőszen: „Nem hagyom, hogy a jelenlegi parlamenti többség bíráskodjon fölöttem”. Hát mégis kinek tartozol te, és liberálisnak nevezett kormányod elszámolni, Ludovic? Nem az elnöknek, hanem a parlamentnek! Annak, amelyik van. Majd, ha megnyeritek a választást, a parlamenti választást, nem másikat, akkor esetleg majd lehet más parlamentetek, ami jobban fog tetszeni, de addig ez van, más nincs, ennek kell elszámolnotok.

Mondjuk, ha nyerni akartok, akkor nem ártana valamit dolgozni is, Ludovic, mert eddig csak átkoztátok a Szociáldemokrata Pártot (PSD), és panaszkodtatok a „nehéz örökségre”. Félreértés ne essék, a PSD rászolgált a kritikára, bukásra, mindenre, csak az a gond, hogy ti egyelőre – azon kívül, hogy kétségbeesve próbáljátok bebetonozni magatokat – nem csináltatok semmit. Mert ez az olcsó performansz, hogy megszüntetettétek a különnyugdíjaknak azt a tíz százalékát, amelyet majd vissza fog adatni az alkotmánybíróság, ez csak porhintés a nép szemébe.

Szóval, Ludovic, valamit dolgozzatok, mert messze van még a messze, és még ha sikerülne is előbbre hozni a választást, könnyen belefuthattok egy hatalmas pofonba. Pedig az országnak igazán szüksége lenne egy liberális kormányra – ehhez már csak valódi liberálisokat kellene valahonnan keresni…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.