Felhívás!

Áldás áldatlan állapotban

Jön, szakad ránk az áldás a tavasszal, áldásos tavasz ígér dús, termékeny nyarat és őszt, nyugtató karácsonyt, zuhog ránk az áldás, jön árral meg szárazsággal, átkok és kármentések idején visszatanulunk imádkozni, fogadnunk kell az áldást, akár az égi meg miegymás földi ítéletet, ha nem akarjuk félbe hagyni a nemzeti odaadást.

Áldását adta a katolikus pápa az erdélyi magyarságra, Úristen, szinte nagybetűvel írtam ezt a népnevet! Nincs annyi erőm már, hogy kétségeim is legyenek. Szentatya, tudni vélem, nem a mi mostani állapotunkra adtad az áldást, nem a keresztfánkra, amint azt is tudom, a szeretet végtelen, áthág határokon, tengereken, de a romániai magyar tömegek sorsa áldatlan állapotban van, Atyánk.

Ki vagy a mennyekben, Atyánk, a szeretetben illő megmaradás megáldására küldöd ide a pápát, látva lássuk majd őt, és lásson bennünket hitünk és hite magasából, templomaink és a történelem rettenetes válságaiban összemarkolt nemzetünk szeretetében, mert mi, erdélyi magyarok ugyancsak megtanultuk, könnyebb szeretve lélegezni meg dolgozni, megtanultuk a kardok és harangok, keresztek szavát, és a hit marasztalását az életben, s annak közelében.

Ferenc pápa áldását adta az erdélyi magyarokra, hozzák azt a hírvivők-hozók, mi őrizzük azt az oltárokban és szavainkban, a szeretet is lehet ragályos, lehet és van is mosoly mögötte, s legbelül ott a Szent Kehely, a lélek magasában visz segélyt, üzenetet a négy égtáj felé.

Áldást sose hintünk szerteszét a gonoszságokra, az áldás igaza nem egy tőről fakad a koszorúk töviseivel. Nálunk, magyaroknál az áldott állapot új életecske születését is jelenti. A pápai áldás egyidős az emberi jósággal, s abban a megjelent kereszténységgel, más hitekkel, melyek képviselői a hitben élőket segítik a maguk jótétlétük magasába, egymás hasznára. Csókolt és simogatott földünkre zuhog a földi gonosz átok, mintha lennénk elátkozva. A kártékony habzsolásban nincs benne a jóság legnemesebb igéje, amint hogy a szent Igében sincs benne az ártalom, a pusztítás. Nem akartunk hát maradni, és nem is maradunk áldatlan állapotban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.