Felhívás!

Bemutatták a világ első összehajtható okostelefonját

Bemutatták a világ első összehajtható okostelefonját Tudomány

A Royole nevű, sokak számára teljesen ismeretlen kínai vállalat a semmiből feltűnve mutatta be első, a gyártó ígérete szerint 200 ezer hajlítást is kibíró készülékét. A FlexPai nem koncepcióeszköz, hanem egy valóban létező termék, decembertől már szállítják is.

Míg a telefongyártók többsége igyekszik minden létező információt eltitkolni saját, flexibilis készülékükkel kapcsolatban, egy kevéssé ismert vállalat, a Royole nem csak sokkal előrébb tart a versenyben, úgy tűnik, meg is nyerte azt: FlexPai nevű eszközük remekül működik, olyannyira, hogy a gyártó előrendeléseket is felvesz rá, igaz, horrorisztikus árért cserébe.

A 7,8 hüvelykes, 1920 × 1440 pixel felbontású készülék legérdekesebb jellemzője természetesen a kijelző: az AMOLED típusú panel kedvünk, illetve az igénybevételtől függően nyitható/csukható. A teljes pompájában (és a megnövelt képernyőméret miatt) inkább egy táblagépnek tűnő eszközben a Qualcomm Snapdragonjának 8150-es egysége, 6 vagy 8 GB RAM és maximum 256 GB méretű tárhely található, valamint egy 20 és 16 megapixeles kamera. A hajtogathatóság miatt az új Android erősen átalakított verzióját, a gyártó által Water OS-nek nevezett rendszert használja, ez szintén látható a termékről készült első videókon.

Az árra vonatkozó, horrorisztikus jellemző pedig nem véletlen, a készülék tényleg nagyon drága lett: a legolcsóbb változat 1295 dollárnak megfelelő jüannál, vagyis kb. 5300 lejnél kezdődik, de aki RAM-ból és tárhelyből is a maximumot szeretné, annak 1870 dollárt, azaz nagyjából 7660 lejt kell letennie az asztalra. És ezek csak a nettó árak, bruttóban 500-600 ezer forint közötti összeggel kell számolni. Az előrendelés már elindult, a szállítást decemberre ígérik. Azt nem tudni, hogy az európai piacokon is megjelenik-e majd.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.